Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova piektdien karjeras sīvākajā un dramatiskākajā mačā atspēlēja piecas mačubmbas un iekļuva Francijas atklātā tenisa čempionāta jeb "French Open" astotdaļfinālā, kas ir viņas profesionālās karjeras rekords turnīrā Parīzē.

Trešās kārtas mačā Sevastova trīs stundu un 18 minūšu ilgā cīņā ar 6-7 (3:7), 6-4, 11-9 pārspēja beļģieti Elisi Mertensu. Latvijas tenisiste turnīrā izlikta ar 12. numuru, bet pretiniecei bija 20. numurs.

Spēles iesākumā abas tenisistes veiksmīgi darbojās pie savām servēm, bet septītajā geimā Mertensa lauza latvietes servi, taču nedaudz vēlāk Sevastova rezultātu izlīdzināja un panāca 5-5. Cīņa nonāca līdz taibreikam, kurā veiksmīgāk spēlēja tenisiste no Beļģijas. Otrajā setā Sevastova divreiz apspēlēja pretinieci viņas serves geimā un izvirzījās vadībā 4-1, taču Mertensa atbildēja ar to pašu un panāca 4-4. Sevastova uzreiz vēlreiz nobreikoja beļģieti, bet pēc tam spēja nosargāt servi un uzvarēja otro setu.

Dramatiskākā cīņa ritēja trešajā setā, kurā Sevastova vispirms nonāca iedzinējos ar 0-2, tad viņa lauza pretinieces servi, taču rezultātu nespēja izlīdzināt. Mertensa atkal izmantoja breika iespēju un panāca 3-1, tomēr liepājniece nākamajos geimos tomēr izlīdzināja rezultātu. Abas tenisistes turpināja sīvo spēkošanos, bet Sevastova svarīgos brīžos atspēlēja mačbumbas. Trešā seta 19. geimā Sevastova ieguva trīskāršo breikbumbu, un ar trešo piegājienu to realizēja. Pēc tam viņa veiksmīgi servēja par uzvaru mačā.

Trīs stundu un 18 minūšu garā spēlē šosezon WTA tūrē ir otrais garākais mačs, tāpat tas ir viens no garākajiem mačiem "French Open" sieviešu vienspēļu turnīru vēsturē.

Sevastova par iekļūšanu ceturtajā kārtā nopelnīja 240 WTA punktus.

Tagad "French Open" astotdaļfinālā Sevastova tiksies ar čehieti Marketu Vondrušovu, kura pasaules rangā ieņem 38. vietu.

Portāls "Delfi" piedāvāja mača teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu notikumu aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!