Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas sportiste Anastasija Sevastova kļuvusi par izsēto tenisisti sezonas pirmajā "Grand Slam" turnīrā "Australian Open", un tas viņai pirmajās kārtās dos pretinieces, kuras pasaules rangā ieņem zemākas pozīcijas.

Sevastova Austrālijas atklātajā tenisa čempionātā izsēta ar pēdējo, 32. numuru. Jau vēstīts, ka viņa Sieviešu Tenisa asociācijas (WTA) rangā šonedēļ ieņem 35. vietu, bet tā kā sezonas pirmajā "Grand Slam" turnīrā nepiedalīsies Petra Kvitova, Viktorija Azarenka un Medisona Kīsa, latviete iekļuva TOP 32.

Sevastova savā karjerā pirmo reizi ir starp izsētajām "Grand Slam" turnīrā. Līdz šim viņa tenisa augstākās raudzes turnīros startējusi 16 reizes, un viņas labākais rezultāts ir ceturtdaļfināla sasniegšana "US Open" 2016. gadā. Savukārt Austrālijā viņa savu labāko rezultātu sasniedza 2011. gadā, kad iekļuva ceturtajā kārtā.

"Australian Open" turnīrā šogad no Latvijas startēs arī Jeļena Ostapenko, kurai nedaudz pietrūka, lai iekļūtu starp izsētajām tenisistēm. Viņa jaunākajā WTA rangā ieņēma 39. vietā.

Sieviešu turnīrā ar pirmo numuru izlikta Angelika Kerbere, ar otro – Serēna Viljamsa, bet ar trešo – Agņeška Radvanska. Savukārt vīriešu turnīrā par galveno favorītu tiek uzskatīts Endijs Marejs, bet Novāks Džokovičs izlikts ar otro numuru. Trešā rakete vīriešu vienspēļu turnīrā būs Milošs Raoničs.

Austrālijas atklātais tenisa čempionāts sāksies 16. janvārī, un risināsies līdz 29. janvārim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!