Foto: F64

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova trešdien izcīnīja uzvaru arī Madrides 1000 punktu WTA sērijas turnīra kvalifikācijas otrās kārtas mačā, iekļūstot pamatsacensībās.

Kvalifikācijas otrās kārtas mačā viņa ar rezultātu 6-1, 7-5 pieveica WTA rangā 77. vietā esošo Martu Kostjuku no Ukrainas. Sevastova šobrīd rangā ierindojas 54. vietā.

Pirmajā setā Sevastova spēlēja ļoti pārliecinoši , un viņa ātri izvirzījās vadībā ar 3-1. Seta piektais geims bija garākais šajā mačā, un tajā Sevastova ar astoto piegājienu lauza pretinieces servi. Vēlāk viņa Kostjuku nobreikoja arī trešo reizi, setu uzvarot ar 6-1.

Otrajā setā Sevastova izvirzījās vadībā ar 4-0, tomēr maču ar graujošu uzvaru viņa nenoslēdza. Kostjuka abus breikus atspēlēja un izlīdzināja rezultātu 5-5. Tomēr Sevastova nebija noskaņota aizvadīt taibreiku, un nākamo geimu uzvarēja "sausā", bet tam sekoja uzvarēts Kostjukas serves geims.

Sevastova šajā mačā revanšējās Kostjukai par zaudējumu 2020. gada "US Open" turnīrā. Tā līdz šim bija viņu vienīgais savstarpējais duelis.

Jau vēstīts, ka pirmajā mačā Sevastova ar 3-6, 6-4, 6-3 pieveica Bulgārijas tenisisti Cvetanu Piro (WTA 116.).

Madrides turnīrā kā pēdējā pēc ranga pamatsacensībās iekļuva Jeļena Ostapenko, kura ierindojas 50. vietā. Ceturtdien sāksies Madrides pamaturnīrs, un Ostapenko pretiniece būs Svetlana Kuzņecova.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!