Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova trešdien lietus dēļ nepabeidza ASV atklātā čempionāta dubultspēļu turnīra pirmās kārtas spēli, kuru turpinās ceturtdien.

Sevastova, spēlējot kopā ar slovēnieti Polonu Hercogu, bija iedzinējos ar 1-6, 3-2 pret rumānietēm Moniku Nikulesku un Elenu Gabrielu Rusi, lietum pārtraucot cīņu. Uzvara dos WTA dubultspēļu ranga 130 punktus, bet zaudējums liks samierināties ar desmit punktiem.

Otrajā kārtā iespējama tikšanā ar titulētajām čehietēm Kateržinu Sinjakovu un Barboru Krejčīkovu, kuras Ņujorkā izsētas ar otro numuru.

Jau ziņots, ka vienspēlēs Sevastova nepārvarēja pirmo kārtu, bet Jeļena Ostapenko medicīnisku iemeslu dēļ atsauca dalību no sacensībām "US Open" turnīra priekšvakarā.

Kādreizējā planētas pirmā rakete sieviešu tenisā Simona Halepa trešdien sasniedza ASV atklātā čempionāta trešo kārtu, šajā fāzē iekļūstot pirmo reizi kopš 2016.gada.

Ņujorkā ar 12.numuru izsētā rumāniete Halepa (WTA 13.) ar rezultātu 6-3, 6-1 uzveica slovākieti Kristīnu Kučovu (WTA 111.), kura pamatturnīrā spēlēja kā laimīgā zaudētāja.

Ikra muskuļa savainojuma dēļ Halepa nepiedalījās iepriekšējos divos "Grand Slam" turnīros Parīzē un Vimbldonā.

"Esmu ieguvusi pārliecību, jo pirms turnīra biju noraizējusies, ka 5-6 mēnešus nav bijusi spēļu prakse. Vienmēr ir grūti pārvarēt spiedienu, taču domāju, ka man tas tīri labi izdevās," pēc mača teica Halepa.

Bez cīņas nākamo kārtu sasniedza ar trešo numuru izsētā japāniete Naomi Osaka, kuras pretiniece Olga Daniloviča no Serbijas (WTA 145.) savainojuma dēļ neizgāja kortā. Nākamajā kārtā Osakai pretī stāsies igaunieti Kaiju Kanepi (WTA 70.) ar 7-5, 7-5 uzvarējusī kanādiete Leila Fernandesa (WTA 73.).

Tikmēr ne bez izbīļa trešo kārtu sasniedza ranga otrajā pozīcijā esošā baltkrieviete Arina Sabaļenka, kura pirmajā setā pakrita kortā un savainoja roku. Tas gan netraucēja Baltkrievijas tenisistei ar 6-3, 6-1 uzvarēt slovēnieti Tamaru Zidanšeku (WTA 40.).

Sabaļenka pirmajā brīdī padomāja, ka viņai ir lauzta roka, tomēr varēja turpināt cīņu. Pagaidām nav skaidrības, kā šī trauma ietekmēs viņas gatavību piektdien gaidāmajā cīņā.

Savukārt divu ASV zvaigžņu mačā 2017.gada čempione Sloeina Stīvensa (WTA 66.) ar rezultātu 6-4, 6-2 apspēlēja talantīgo Koko Gofu (WTA 23.).

ASV atklātais čempionāts, kas ir sezonas pēdējais "Grand Slam" turnīrs, norisināsies līdz 12.septembrim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!