Foto: EPA/LETA
Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova Luksemburgas WTA "International" sērijas turnīra otrās kārtas mačā ceturtdien ar rezultātu 6-2, 6-2 pārliecinoši uzvarēja rumānieti Simonu Halepu, sasniedzot pirmo ceturtdaļfinālu WTA sacensībās divu mēnešu laikā.

Šis panākums Latvijas tenisistei nākamnedēļ, visticamāk, ļaus atgriezties WTA ranga pirmajā simtniekā.

Pirmā seta ievadā uz korta ritēja līdzvērtīga spēkošanās, tenisistēm nosargājot savas serves un nedodot nevienai pamatotas cerības uz breiku. Lūzumu seta sestajā geimā panāca Sevastova, kas pēc ilgstošas geima izspēles izmantoja savu pirmo breikbumbu un panāca 4-2 savā labā. Nākamajā geimā latviete pārliecinoši nosargāja savu servi, izvirzoties vadībā jau ar 5-2.

Astotajā geimā Sevastova pie rezultāta 40:30 savā labā tika pie pirmās setbumbas, tomēr neprata to izmantot, vēlāk izniekojot vēl divas identiskas iespējas. Tomēr ar ceturto reizi Latvijas pārstāve savu panāca, iegūstot otro breiku un uzvarot pirmajā setā ar 6-2.

Otro setu ar breiku uzsāka jau Halepa, tomēr otrajā geimā Sevastova no gandrīz bezcerīgas situācijas atspēlēja iepriekš iekrāto deficītu un atbildēja ar to pašu, panākot rezultātu 1-1. Arī nākamajos četros geimos uzvaras svinēja Sevastova, iegūstot pārliecinošu pārsvaru un brīdi vēlāk izcīnot uzvaru.

Par ceturtdaļfināla sasniegšanu Sevastova nopelnījusi 70 WTA vienspēļu ranga punktus.

Pēdējā laikā neveiksmīgi startējošā Sevastova ir zaudējusi vietu pasaules ranga pirmajā simtniekā un šobrīd WTA vienspēļu rangā ieņem tikai 107.vietu, bet Halepa atrodas 56.pozīcijā.

Sevastova ar Halepu iepriekš savā starpā bija tikusies trīs reizes, un divās no šīm cīņām uzvarēja Sevastova. 2009.gada Lapalmas ITF 25 000 sērijas turnīra pirmajā kārtā Latvijas tenisiste uzvarēja ar 6-2, 7-6 (7:4), bet pagājušajā gadā Bādgašteinas WTA "International" sērijas turnīra otrās kārtas mačā triumfēja ar 5-7, 6-1, 5-0. Toreiz trešajā setā Halepa nolēma neturpināt šo cīņu.

Savukārt iepriekšējo savstarpējo cīņu abas tenisistes aizvadīja šī gada jūnijā, kad Kopenhāgenas WTA "International" turnīra pirmās kārtas mačā Sevastova zaudēja ar rezultātu 7-6 (7:5), 6-7 (4:7), 0-6.

Sevastova turnīra ceturtdaļfinālā tiksies ar sacensību sesto raketi Juliju Gergesu no Vācijas, kas otrās kārtas cīņā ar 6-4, 6-2 pārspēja austrieti Tamiru Pašeku.

Kā ziņots, turnīra pirmajā kārtā Sevastova pieveica spēcīgo itālieti Flaviju Penetu

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!