Foto: EPA/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova pirmdien Madrides 1000 punktu WTA sērijas turnīra trešajā kārtā ar rezultātu 7-6 (7:0), 6-7 (3:7), 0-6 piekāpās sportistei no Spānijas Paulai Badosai.

Sevastovas un Badosas dramatiskā cīņa ilga divas stundas un 35 minūtes. Abām sportistes aizvadīja otro savstarpējo spēli, un Sevastova zaudējusi abās. Sevastova pasaules rangā ieņem 54. pozīciju, bet Badosa ierindojas 62. vietā.

Pirmajā setā Sevastova atspēlējās no rezultāta 2-4 un panāca 5-4, tomēr nespēja serves geimā noslēgt pirmo setu. Cīņa nonāca līdz taibreikam, kurā Latvijas tenisiste guva septiņus punktus pēc kārtas. Arī otrajā setā Sevastovai nācās atspēlēties no breika deficīta (1-3), bet pie rezultāta 3-3 abas tenisistes divreiz apmainījās ar uzvarētiem pretinieces serves geimiem. Otrajā taibreikā rezultāts pēc sešām izspēlēm bija 3:3, taču tam sekoja Badosas četri gūti punkti pēc kārtas.

Trešajā setā sīva cīņa izpalika. Badosa trīs reizes lauza Sevastovas servi, bet pati trīs reizes spēja nosargāt savu servi, setu uzvarot "sausā".

Pēc turnīra Madridē Sevastova atkal atgūs Latvijas tenisa pirmās raketes godu, provizoriski pakāpjoties uz 46. vietu. Savukārt Jeļena Ostapenko varētu ierindoties 49. vietā.

Kopumā turnīrā Madridē Sevastova izcīnīja četras uzvaras - divas kvalifikācijā un divas pamatturnīrā.

Portāls "Delfi" piedāvāja mača teksta tiešaraidi, kurā var lasīt detalizētu notikumu aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!