Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI

Latvijas sieviešu tenisa otrā rakete Anastasija Sevastova otrdien Monreālas "WTA 1000" turnīra pirmajā kārtā tiksies ar amerikānieti Koko Gofu.

Mačs norisināsies centrālajā kortā un tā sākums paredzēts plkst. 18.00 pēc Latvijas laika.

Sevastova WTA rangā ieņem 64. pozīciju, bet talantīgā Gofa ir 24. vietā un šajā turnīrā saņēmusi 15. numuru.

Visās trīs līdz šim aizvadītajās savstarpējās spēlēs uzvarējusi liepājniece. Iepriekš Latvijas tenisiste bija pārāka gan pērn "US Open" pirmajā kārtā, gan šogad Maiami "WTA 1000" turnīra otrajā kārtā un Īstbornas "WTA 500" sacensību otrajā spēlē.

Pagājušajā nedēļā Latvijas tenisiste pēc fiasko olimpiskajās spēlēs atgriezās WTA tūrē un zaudēja Sanhosē "WTA 500" turnīra pirmajā kārtā. Pirms olimpiskajām spēlēm Vimbldonas čempionātā Sevastova sasniedza trešo kārtu, bet Gofa tika par vienu spēli tālāk. Sevastova Tokijas olimpisko spēļu turnīru noslēdza ar zaudējumu pirmajā kārtā, savukārt Gofai pirms olimpiskajām spēlēm tika konstatēts Covid-19, kā dēļ sacensības gāja secen.

Sevastova šosezon labāko rezultātu sasniedza turnīrā Maiami, kur izcīnīja trīs uzvaras un sasniedza ceturtdaļfinālu, bet Gofa pirms "French Open" uzvarēja sacensībās Parmā. Latvijas tenisistei šosezon ir 21 uzvara un 16 zaudējumi, bet ASV sportistes bilance ir 31-12.

Sevastova "Rogers Cup" spēlējusi četras reizes un savu līdz šim labāko rezultātu sasniedza 2018. gadā, kad aizcīnījās līdz ceturtdaļfinālam.

Otrajā kārtā šī dueļa uzvarētāja tiksies ar Krievijas tenisisti Anastasiju Potapovu (WTA 100.), kura pēc kvalifikācijas pārvarēšanas pirmajā kārtā ar 7-6 (8:6), 6-3 uzvarēja amerikānieti Šelbiju Rodžersu (WTA 43.).

Vienspēļu pirmo kārtu nepārvarēja Latvijas pirmā rakete Jeļena Ostapenko, kura otrdien uzsāks dubultspēļu sacensības.

Turnīrs Monreālā notiek uz cietā seguma. Turpmākajās nedēļās būs turnīri Sinsinati, Klīvlendā un Čikāgā, bet no 30. augusta līdz 6. septembrim norisināsies sezonas noslēdzošais "Grand Slam" turnīrs – ASV atklātais čempionāts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!