Foto: EPA/LETA

Negaidīti par profesionālās karjeras beigšanu paziņojusi Latvijas labākā tenisiste Anastasija Sevastova.

Sevastova par karjeras beigšanas galveno iemeslu minējusi ilgstošos savainojumus un slimību, kas nav ļāvusi spēlēt augstākā līmeņa tenisu. 23 gadus vecā Sevastova ir visu laiku labākā Latvijas vienspēļu speciāliste un vienīgā Latvijas tenisiste, kurai pēdējos 20 gados izdevies uzvarētā kādā no WTA turnīriem.

"Gandrīz trīs gadus ilgstošā slimība, traumas un ar to saistītās problēmas neļauj man turpināt spēlēt šajā sporta veidā visaugstākajā līmenī. Esmu bijusi un vienmēr būšu pateicīga par to, ko teniss man devis," teikts Sevastovas paziņojumā.


WTA turnīros Sevastova debitēja 2007.gadā, bet regulāri augstākā līmeņa turnīros viņa sāka spēlēt 2009.gadā. 2010.gadā Sevastova uzvarēja Eštorilas WTA sērijas turnīrā, kļūstot par pirmo Latvijas tenisisti pēc Larisas Savčenko-Neilandes, kura uzvarējusi WTA turnīros. Karjeras laikā viņa divreiz pieveikusi TOP 10 tenisistes (Jeļenu Jankoviču un Samantu Stosuru), bet 2011.gadā pēc veiksmīgā starta "Australian Open" pasaules rangā pakāpās uz 36.vietu, kas viņas karjerā bija augstākā.

Tomēr tieši 2011.gadā viņai sākās problēmas, kuru dēļ togad viņa izlaida deviņus turnīrus. Savukārt 2012.gadā viņa daudz mocījās ar elkoņa savainojumu, kas liedza dalību daudzos turnīros. Arī šogad Sevastova slimības dēļ bija spiesta izlaist turnīrus, un visu šo problēmu dēļ viņa pasaules rangā noslīdēja uz otro simtu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!