Foto: LETA
Latvijas vadošā tenisiste Anastasija Sevastova pirmdien Sinsinati "Premier 5" sērijas turnīra pirmajā kārtā ar 6-7(3:7), 7-6(7:4), 4-6 piekāpās Krievijas tenisistei Svetlanai Kuzņecovai.

Sevastova WTA rangā ierindojas 11. pozīcijā, bet Kuzņecova šobrīd atrodama vien 153. vietā, taču viņas karjeras rekords ir otrā pozīcija. Abas tenisistes tikušās piecas reizes, un Sevastova spējusi izcīnīt tikai vienu uzvaru.

Sevastova spēli iesāka diezgan veiksmīgi, un izvirzījās vadībā ar breika pārsvaru – 2-0 un 3-1, taču šo pārsvaru nespēja noturēt. Kuzņecova divas reizes pārliecinoši servēja par palikšanu setā, bet pēc tam droši uzvarēja taibreikā. Otrajā setā pirmajos sešos geimos abas tenisistes nespēja nosargāt savas serves, un rezultāts nonāca līdz 3-3. Vēlāk abas vēlreiz apmainījās ar breikiem (5-5), un cīņa atkal nonāca līdz taibreikam, kurā Sevastova panāca 5:1, bet pēc tam šo pārsvaru nosargāja.

Trešā seta ievadā vēlreiz abas tenisistes lauza pretinieces servi, taču tad Latvijas pārstāve nonāca iedzinējos ar 1-3, tomēr vēlāk realizēja pirmo no dubultās breikbumbas un rezultātu izlīdzināja (4-4). Izšķirošajā nākamajā geimā viņa nenosargāja savu servi, Kuzņecova pēcāk ieguva divas mačbumbas un realizēja pirmo.

Visā mačā Sevastova realizēja astoņas no 13 breika iespējām, bet Kuzņecova – deviņas no 14. Sevastova pieļāva piecas dubultkļūdas, bet pretiniece tikai divas.

Šis zaudējums būtiski neietekmēs viņas pozīciju WTA rangā, jo šonedēļ viņai nebija jāaizstāv ranga punkti, taču priekšā ir svarīgs sezonas posms, jo pērn viņa krietnu lērumu punktu guva "US Open", pēc kura sekoja veiksmīgi sniegumi arī citur.

Jau vēstīts, ka pirmajā kārtā pēc zaudējuma trīs setu cīņā izstājās arī otra Latvijas vadošā tenisiste Jeļena Ostapenko.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!