Foto: EPA/LETA
Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova Lincas WTA "International" sērijas turnīra pirmās kārtas mačā otrdien ar rezultātu 4-6, 6-3, 6-7 (7:9) zaudēja sacensību sestajai raketei Julijai Gergesai no Vācijas.

Jau pirmā seta pirmajā geimā Gergesai izdevās lauzt pretinieces servi, un iegūto pārsvaru Vācijas tenisiste nosargāja līdz pirmā seta beigām.

Arī otro setu Gergesa uzsāka līdzīgi kā pirmo un jau pirmajā geimā lauza pretinieces servi. Tomēr turpinājumā pārsvars piederēja Sevastovai, kas otrajā un ceturtajā geimā lauza vācietes servi, kas viņai garantēja uzvaru visā setā.

Trešā seta pirmajos septiņos geimos tenisistes pa divām reizēm lauza viena otras servi, bet turpinājumā uzvarēja servētājas, līdz ar to mača uzvarētājas noteikšanai bija nepieciešams taibreiks. Arī papildgeimā ritēja līdzīga cīņa, tomēr tā izskaņā divās izspēlēs pēc kārtas uzvarēja Gergesa, triumfējot visā cīņā.

Par spēlēšanu pirmajā kārtā Sevastova nopelnīja vienu WTA vienspēļu ranga punktu.

Pēdējā laikā neveiksmīgi startējošā Sevastova pēc nepiedalīšanās pagājušajā nedēļā notikušajā Pekinas WTA "Premier" sērijas turnīrā šobrīd izkritusi no WTA vienspēļu ranga pirmā simtnieka un atrodas tikai 108.pozīcijā, bet Gergesa ieņem 21.vietu.

Abas tenisistes iepriekš savā starpā bija tikušās vienu reizi - 2007.gada Prāgas ITF 25 000 sērijas turnīra kvalifikācijas sacensību otrās kārtas cīņā Sevastova izcīnīja uzvaru ar rezultātu 7-5, 6-3.

Lincas turnīra otrajā kārtā Gergesa tiksies ar krievieti Jevgēņiju Rodinu. Viņa pirmajā kārtā spēkojas ar slovākieti Magdalēnu Ribarikovu, kura otrajā setā pie sev nelabvēlīgā rezultāta 3-6, 1-2 nolēma cīņu neturpināt.

Sākotnēji Ribarikovas pretiniece bija plānota Flavija Peneta no Itālijas, bet pēc tam, kad no sacensībām dalību atsauca vāciete Andrea Petkoviča, tika nedaudz pamainīts sacensību "siets".

Pagājušā gada Lincas turnīrā Sevastova piedzīvoja zaudējumu jau pamatsacensību pirmajā kārtā, nopelnot vienu WTA vienspēļu ranga punktu.

Kā ziņots, aizpagājušajā nedēļā Sevastova startēja Tokijas WTA "Premier" sērijas turnīrā, tomēr no pirmās kārtas spēles ar čehieti Barboru Zahlavovu Stricovu viņa izstājās pie sev nelabvēlīga rezultāta 6-7 (2:7), 1-4. Pēc tam Sevastova gūžas traumas dēļ atsauca dalību no Pekinas turnīra un nevarēja aizstāvēt pērn nopelnītos 280 WTA vienspēļu ranga punktus.

Jau vēstīts, ka Lincas turnīra dubultspēļu sacensībās piedalās arī cita Latvijas tenisiste Līga Dekmeijere, kura pārī ar horvātieti Petru Martiču pirmdien pirmajā kārtā ar rezultātu 6-4, 6-2 pieveica ukrainieti Katerinu Bondarenko un Klaudiju Janu-Ignasiku no Polijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!