Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova svētdien "French Open" ceturtajā kārtā jeb astotdaļfinālā ar 2-6, 0-6 kapitulēja 19 gadus vecajai Markētai Vondrušovai no Čehijas.

Līdz ar to Sevastova noslēdza savu karjeras veiksmīgāko "French Open" turnīru, kurā viņa nopelnīja 240 WTA ranga punktus. Līdz šim viņas veiksmīgākais sniegums sacensībās Parīzē bija trešās kārtas sasniegšana.

Sevastova aizvadītajā mačā ātri nonāca iedzinējos ar 0-3, taču pēc tam breiku atspēlēja un pietuvojās līdz 2-3. Tomēr tad viņa atkal nenosargāja savu servi, un Vondrušova ar pārliecinošu spēli uzvarēja nākamos trīs geimus pēc kārtas. Otrajā setā čehietes dominance turpinājās, un latviete netika pie "goda geima".

Sevastova pasaules rangā ieņem 12. vietu, bet Vondrušova ierindojas 38. pozīcijā. Abas tenisistes līdz šim nebija spēkojušās savā starpā.

Vondrušova pirmo reizi spēlēs "French Open" ceturtdaļfinālā, kur viņas pretiniece būs Petras Martičas no Horvātijas un igaunietes Kaijas Kanepi pāra uzvarētāja.

Visi Latvijas tenisisti noslēguši dalību "French Open" vienspēļu turnīrā, bet dubultspēļu turnīrā turpina cīņu Jeļena Ostapenko, kura pārī ar ukrainieti Ludmilu Kičenko sasniegusi astotdaļfinālu.

Portāls "Delfi" piedāvāja mača teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu notikumu aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!