Foto: AFP/Scanpix/LETA

Kaut es 16 gadu vecumā tā būtu spēlējusi – tā preses konferenci pēc uzvaras ASV atklātā tenisa čempionāta pirmās kārtas mačā pār jauno talantu Koriju Gofu iesāka Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova.

Sevastovai “US Open” turnīrs ir viens no labākajiem karjerā, jo reizi spēlējusi pusfinālā un divreiz tikusi līdz ceturtdaļfinālam. Šogad liepājniece ir izsēta ar 31. numuru, tomēr pirmajā kārtā izlozē viņai pretiniekos tika 16 gadus vecā Korija Gofa, kura jau sagādājusi ne vienu vien pārsteigumu sieviešu tenisa tūrē. Divu stundu ilgā cīņā Sevastova tomēr spēja uzvarēt ar 6-3, 5-7, 6-4, pārtraucot savu neveiksmju joslu. Liepājniece pasaules tūres turnīros nebija uzvarējusi kopš pērnā gada oktobra.

“Kaut es tā būtu spēlējusi 16 gadu vecumā. Lieliska spēlētāja, ko tur vairāk teikt,” saka Sevastova. Viņa varbūt nedaudz lēnāk par mani iesāka spēli, bet tad sāka spēlēt arvien labāk ar katru brīdi. Trešajā setā viņa rādīja savu labāko sniegumu – labi servēja, labi kustējās kortā. Bija grūti, bet, par laimi, saglabāju mieru un spēju uzvarēt.”

“Pieļāvu dažas kļūdas, daudz riskēju, bet viņa ļoti labi kustējās. Ir grūti pabeigt izspēli, jo viņa labi pārredz laukumu. Viņai ir fantastisks bekhends, forhends var gan būt labāks, bet nav ērti spēlēt pret viņu. Man bija jāturpina solīdi spēlēt. Par laimi, man tas izdevās, nosargāju serves geimus un zināju, ka būs iespējas kādā brīdī,” par spēles gaitu saka liepājniece. “Šeit visiem ir grūti (saistībā ar Covid-19 pandēmiju). Es uzvarēju maču, pārvarēju pirmo šķērsli, tas dos pārliecību. Koko spēlēja izcili un viņai ir tikai 16 gadi.”

Sevastova preses konferencē arī nedaudz pastāstīja, kā aizvadīta Covid-19 pandēmijas izraisītā pauze. Liepājniece atklāja, ka treniņus nav aizvadījusi kopumā kādas trīs nedēļas, bet paši treniņi nav bijuši ļoti intensīvi. “Bija arī treniņi sitieniem, bet intensīvi nestrādāju, jo nezinājām, kas un kad notiks. Brīvajā laikā devos pārgājienos, atgriezos savā dzimtenē Latvijā, trenējos, baudīju dzīvi.”

Otrajā kārtā Sevastova, kura izlikta ar 31. numuru, tiksies ar ukrainieti Martu Kostjuku. 18 gadus vecā Ukrainas tenisiste, kura pasaules rangā ieņem 137.vietu, pirmās kārtas mačā negaidīti viegli ar 6-2, 6-1 pieveica krievieti Darju Kasatkinu.

Sevastovas un Kostjukas spēle, visticamāk, notiks trešdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!