Foto: F64

Latvijas labākā tenisiste Anastasija Sevastova trešdien, 24. jūlijā, Lielupē smagā cīņā iekļuva WTA turnīra "Baltic Open" ceturtdaļfinālā.

Turnīrā Lielupē otrās kārtas mačā divu stundu un 15 minūšu ilgā cīņā Sevastova atspēlējās pēc zaudētā pirmā seta un ar 6-7 (3:7), 6-2, 6-4 pieveica slovēnieti Dalilu Jakupoviču.

Tagad ceturtdaļfinālā Sevastova, kura ir turnīra galvenā favorīte, tiksies ar kādu no pasaules ranga trešā simta tenisisti - krievieti Valentīnu Ivaņenko (228. vieta) vai rumānieti Irinu Baru (213. vieta). Šī spēle risināsies piektdien, 26. jūlijā.

Spēles sākums ievilkās, jo neilgi pēc pirmās izspēles tribīnēs no karstuma saļima kāds no līdzjutējiem. Spēle tika pārtraukta uz vairākām minūtēm, kamēr tika sniegta medicīniskā palīdzība, bet pēc spēles atsākšanas labāk cīņā iejutās Jakupoviča, kura panāca 4-1.

Pēc trenera un dzīvesbiedra Ronalda Šmita iznākšanas pārtraukumā Sevastova atspēlējās, izvirzījās vadībā ar 5-4, tad panāca trīs setbumbas, bet tās neizmantoja. Jakupoviča izlīdzināja rezultātu, bet sets izšķīrās "tie break" izspēlē, kurā slovēniete uzvarēja ar 7:3.

Otrajā setā Sevastova ceturtajā geimā lauza pretinieces servi, tad uzvarēja arī astoto geimu, servējot pretiniecei: 6-2 un sekoja trešais sets. Nervozā cīņā Sevastova izvirzījās vadībā ar "breiku" 3-1, tad zaudēja trīs geimus pēc kārtas un jau ar "breiku" vadībā bija slovēniete. Sevastova ātri atguvās, bet mirkli vēlāk jau viņa panāca pretinieces kļūdas, kas ļāva uzvarēt maču smagā cīņā.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!