Foto: DELFI
Latvijas tenisa izlase svētdien izcīnīja pārliecinošu uzvaru Federāciju kausa izcīņas Pasaules otrās grupas duelī pār Slovākijas valstsvienību, nodrošinot sev vietu pārspēlēs par vietu Pasaules pirmajā grupā.

Svētdien Anastasija Sevastova ar rezultātu 6-3, 6-2 pārspēja Rebeku Šramkovu, Latvijas izlasi izvirzot vadībā ar rezultātu 3-0. Līdz ar to Slovākija zaudēja cerības uz uzvaru mačā.

Sevastova pirmajā setā divreiz lauza pretinieces servi un izvirzījās vadībā ar 4-1, tomēr vienu breiku Šramkova spēja atspēlēt. Tomēr Latvijas tenisiste neļāva pretiniecei "ieķerties" cīņā par rezultāta izlīdzināšanu. Arī otro setu Sevastova sāka ar divreiz lauztu pretinieces servi, taču arī šoreiz slovākiete vienu breiku atspēlēja. Pēc tam Sevastova spēli noveda līdz uzvarai.

WTA rangā Sevastova ierindojas 12. vietā, bet Šramkova atrodama 188. vietā.

Pēc tam dubultspēlē Latviju pārstāvēja Jeļena Ostapenko un Diāna Marcinkeviča, kuras ar rezultātu 6-2, 6-3 pārspēja Terēzu Mihalikovu un Annu Karolīnu Šmiedlovu.

Līdz ar to Latvija Slovākiju šajā duelī pārspēja ar rezultātu 4-0.

Latvija aprīlī sacentīsies par vietu Pasaules pirmajā grupā, bet Slovākija cīnīsies par neizkrišanu uz Eiropas/Āfrikas zonas pirmo grupu.

Jau ziņots, ka Latvijai pirmajā dienā Sevastova un Jeļena Ostapenko nodrošināja uzvaras un vadību ar 2-0. Ostapenko smagā trīs setu cīņā ar 7-5, 6-7 (5:7), 6-1 pieveica Šramkovu, bet Sevastova ar 6-4, 6-0 sagādāja zaudējumu Annai Karolīnai Šmiedlovai.

Portāls "Delfi" piedāvāja maču teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!