Foto: EPA/Scanpix/LETA

Latvijas labākā tenisiste Anastasija Sevastova otrdien, 18. jūnijā, pārvarēja Maljorkas WTA turnīra pirmo kārtu, ar 6-3, 7-6 (7:5) pieveicot ASV pārstāvi Varvaru Ļepčenko.

Pasaules ranga 12. vietas īpašniece Sevastova turnīrā izlikta ar otro numuru. Nākamajā kārtā tagad liepājniece tiksies ar horvātu izcelsmes Austrālijas tenisisti Ajlu Tomljnoviču, kura pasaules rangā ieņem 47. vietu.

Sevastova pirmajā setā trešajā geimā lauza pretinieces serves geimu, sestajā geimā zaudēja savu servi, bet uzreiz pēc tam izvirzījās vadībā ar 4-3. Vadību liepājniece neatdeva un, vēlreiz uzvarot pretinieces serves geimu, ar 6-3 bija pārāka pirmajā setā.

Otrajā setā jau Sevastovai nācās atspēlēties pēc zaudētas serves trešajā geimā. Sevastova seta gaitu izlīdzināja vien desmitajā geimā, pirms kura pārtraukumā pie viņas pienāca treneris un dzīvesbiedrs Ronalds Šmits. Sevastova droši uzvarēja pretinieces serves geimu, bet vēlāk "tie break" izspēlē atspēlējās no nelabvēlīgā 1:4 un uzvarēja setu ar 7-6 (7:5).

Maljorkas sacensības ir vienas no veiksmīgākajām Sevastovas karjerā. 2017. gadā viņa šeit uzvarēja, bet 2016. un 2018. gadā spēlēja finālā. Tādējādi Sevastovai turnīrā Maljorkā ir jāaizstāv 180 WTA ranga punkti, bet par iekļūšanu otrajā kārtā viņa tikusi pie 30 punktiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!