Foto: AFP/Scanpix/LETA

Ar trešo numuru izliktā Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova trešdien sasniedza Maskavas WTA "International" sērijas turnīra otro kārtu, pirmās kārtas cīņā ar 6-2, 3-6, 6-4 uzvarot Francijas sportisti Paulīni Parmentjē.

Nākamajā kārtā Latvijas pārstāve tiksies ar WTA ranga 140. pozīcijā esošo rumānieti Irinu Mariju Baru, kura pēc kvalifikācijas pārvarēšanas pamaturnīra pirmajā kārtā ar 6-0, 6-3 pārspēja reitinga 98. vietā esošo krievieti Jekaterinu Aleksandrovu.

Pasaules 20. rakete Sevastova par otrās kārtas sasniegšanu nopelnījusi 30 WTA ranga punktus.

Latvijas tenisiste aizvadīja pārliecinošu pirmo setu, ne reizi nezaudējot savu servi. Tikmēr Sevastova divreiz nobreikoja Parmentjē, kas ļāva izcīnīt likumsakarīgu uzvaru pirmajā setā ar 6-2.

Otrajā setā Sevastovai vairs nesekmējās tik labi. Latvijas tenisiste trīsreiz tika nobreikota, kamēr Francijas sportiste tikai vienreiz zaudēja savu servi. Parmentjē izcīnīja uzvaru setā, kas nozīmēja mača turpinājumu pēdējā, trešajā, setā.

To Sevastova iesāka pārliecinoši, jo viņa divreiz nobreikoja pretinieci un panāca 4-1. Tiesa, pēcāk Latvijas sportiste tik sekmīgi vairs nespēlēja, jo ar diviem breikiem pēc kārtas jau atbildēja pretiniece, kura līdz ar to panāca neizšķirtu. Sevastova gan ļoti svarīgajā devītajā geimā atkal lauza Parmentjē servi, kas viņai turpinājumā ļāva servēt par uzvaru šajā cīņā.

To Sevastova arī veiksmīgi paveica, neļaujot pretiniecei uzvarēt nevienā izspēlē un setā triumfējot ar 6-4, kas nozīmēja uzvaru arī visā spēlē.

Abām tenisistēm šī bija pirmā savstarpējā spēle.

32 gadus vecā Parmentjē vislabāko sniegumu šogad demonstrēja aprīlī "International" turnīrā Stambulā, kur izdevās iegūt savu trešo WTA titulu karjerā.

Tikmēr Sevastova svētdien triumfēja Bukarestes WTA "International" sacensībās, šādas raudzes turnīra finālā spēlējot otro reizi šajā sezonā, jo par trofeju cīnījās arī Maljorkā. Starp turnīriem Maljorkā un Bukarestē viņa aizvadīja neveiksmīgas sacensības Lielbritānijā, Īstbornas WTA "Premier" turnīrā apstājoties otrajā kārtā, bet Vimbldonas čempionātā ciešot zaudējumu pirmajā mačā.

Abas tenisistes karjeras laikā izcīnījušas pa trim WTA tituliem.

Maskavas turnīrā piedalās divas tenisistes, kuras WTA rangā ir augstāk par Sevastovu - vāciete Jūlija Gērgesa, kura atrodas desmitajā vietā, un krieviete Darja Kasatkina, kura ieņem 13. pozīciju.

Turnīrs ar nosaukumu "Moscow River Cup" norisinās pirmo reizi vēsturē un tas tiek aizvadīts uz māla kortiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!