Foto: AFP/Scanpix

Jaunākajā Sieviešu tenisa asociācijas (WTA) pasaules ranga sarakstā Latvijas sportiste Anastasija Sevastova pirmdien saglabājusi 18. pozīciju, kas ir viņas personīgais rekords, bet Jeļena Ostapenko piedzīvojusi piecu pozīciju kāpumu.

Jau vēstīts, ka aizvadītajā nedēļā Sevastova un Ostapenko piedzīvoja zaudējumus Romas WTA "Premier" sērijas turnīra otrās kārtas spēles. Sevastovas pozīcija pasaules rangā nemainījās, bet Ostapenko tas palīdzēja pakāpties par piecām vietām, kas tagad dot 45. vietu.

Vēl no Latvijas tenisistēm Diāna Marcinkeviča ieņem 319. pozīciju, Laura Gulbe atrodas 1141. pozīcijā, bet Daniela Vismane ierindojas 1244. vietā.

Savukārt Tenisa profesionāļu asociācijas (ATP) rangā Ernests Gulbis pēc 18 pozīciju lejupslīdes ierindojas 225. vietā. Vēl Miķelis Lībietis zaudējis četras vietas un ieņem 462.pozīciju, Mārtiņš Podžus atrodas 851.vietā, bet Krišjānis Stabiņš ieņem 922.pozīciju. Ārpus pirmā tūkstoša atrodas Rūdolfs Mednis (1560.), Rihards Emuliņš (1645.), Jānis Podžus (1938.) un Artūrs Lazdiņš (2091.).

WTA ranga vadošajā pozīcijā ierindojas Angelika Kerbere, otrajā vietā ir mazuļa gaidībās esošā Serēna Viljamsa, bet trešajā vietā ierindojas Karolīna Plīškova. Labāko pieciniekā atrodas arī Simona Halepa un Garvīne Mugurusa. Savukārt ATP ranga līderpozīcijā ir Endijs Marejs, kuram seko Novāks Džokovičs, Stens Vavrinka, Rafaels Nadals un Rodžers Federers.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!