Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova pirmdien Parīzē nepārvarēja sezonas otrā "Grand Slam" turnīra - Francijas atklātā čempionāta - pirmo kārtu, pēc lieliska mača sākuma ar 6-4, 1-6, 3-6 piekāpjoties Marianai Dukē-Marinjo no Kolumbijas.

Tādējādi "French open" vienspēļu sacensībās Latviju turpinājumā pārstāvēs tikai Ernests Gulbis, kurš ne tikai pārvarēja kvalifikāciju, bet pirmdien arī uzvarēja pamatsacensību pirmajā kārtā. Kā ziņots, svētdien "Roland Garros" kortos pirmo kārtu nepārvarēja pērnās sezonas sensācijas autore, "French Open" čempione Jeļena Ostapenko.

Sevastova, kura pasaules rangā ieņem 19. vietu un turnīrā bija izlikta ar 20. numuru, pirmdien maču pret WTA ranga 112. vietas īpašnieci sāka pārliecinoši. Liepājniece ar diviem breikiem viegli panāca 5-0 un nekas neliecināja par problēmām spēles turpinājumā.

Tomēr tad Sevastova zaudēja četrus geimus pēc kārtas, kas bija pirmais trauksmes zvans. Latvijas tenisiste nākamajā geimā lauza pretinieces servi un uzvarēja pirmo setu, tomēr stabilais sniegums bija zudis. Otrā seta sākumā Sevastova uzvarēja serves geimu, nākamajā geimā viņai bija dubultā breikbumba, kas gan netika izmantota. Kolumbijas tenisiste uzvarēja ne tikai šo geimu, bet arī nākamos piecus un otro setu.

Trešā seta sākumā Sevastova izvirzījās vadībā ar 2-0, bet tad viņas spēle burtiski apstājās. Pēc sestā geima rezultāts gan bija 3-3, bet nākamajos trijos geimus labāka bija pārliecību ieguvusī Dukē-Marinjo, sagādājot vēl vienu pārsteigumu "Roland Garros" kortos.

Portāls "Delfi" piedāvāja mača teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!