Foto: AFP/Scanpix

WTA pasaules sieviešu tenisa rangā pēc Austrālijas atklātā čempionāta ievērojamu kritienu piedzīvojusi Latvijas labākā tenisiste Anastasija Sevastova, bet oficiāli pirmās raketes ieņēmusi baltkrieviete Viktorija Azarenka.

Sevastova traumas dēļ nestartēja "Australian Open", kurā pērn nospēlēja ļoti veiksmīgi, tādēļ viņai arī smags kritiens rangā – no 96. un 162.vietu. Vēl no Latvijas tenisistēm WTA rangā Diāna Marcinkeviča ieņem 359.vietu, Līga Dekmeijere – 787.vietu, bet Līna Lileikite – 971.vietu.

Tikmēr vadošais desmitnieks sieviešu rangā piedzīvojis ievērojamas izmaiņas. Azarenka pēc triumfa "Australian Open" no trešās vietas pakāpusies uz pirmo, Petra Kvitova saglabājusi otro vietu, Austrālijas atklātā čempionāta fināliste Marija Šarapova pa vienu vietu pakāpusies uz trešo pozīciju, bet līdzšinējā ranga līdere Karolīna Vozņacki noslīdējusi uz ceturto vietu.

Vēl labāko desmitniekā atrodas Samanta Stosura, kas saglabājusi piekto vietu, sestā ir Agņeška Radvanska (pakāpusies pa divām pozīcijām), kurai seko Meriona Bartoli, Vera Zvonareva, Na Li un Andrea Petkoviča.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!