Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova otrdien izstājās no "French Open" vienspēļu turnīrā, pirmās kārtas mačā ar rezultātu 3-6, 3-6 piekāpjoties ar 13. numuru izliktajai amerikānietei Dženiferai Breidijai.

Šī abām tenisistēm bija pirmā savstarpējā tikšanā, un tā ilga stundu un 19 minūtes. Pasaules rangā Breidija ieņem 14. vietu, bet Sevastova ierindojas 48. pozīcijā

Spēli Sevastova iesāka veiksmīgi, un viņa jau pirmajā geimā lauza Breidijas servi, taču uzreiz amerikāniete atbildēja ar breiku. Cīņa līdzīgi turpinājās līdz rezultātam 3-3, bet tad Breidija uzvarēja trīs geimus pēc kārtas un uzvarēja 1. setu.

Viņas izrāviens turpinājās arī otrajā setā, kurā uzvarēja vēl divus geimus un nostiprināja savu vadību mačā. Šo viena breika deficītu visa seta garumā Sevastova atspēlēt nespēja, lai arī bija iespējas. Noslēgumā viņa savā serves geimā palika "sausā" un no turnīra izstājās pirmajā kārtā.

Arī 2018. gadā Sevastova nespēja pārvarēt pirmo kārtu, bet 2019. gadā viņa jau aizspēlējās līdz astotdaļfinālam.

Latvijas tenisistiem šis "French Open" turnīrs izrādījās ļoti neveiksmīgs. Ernests Gulbis nepārvarēja vīriešu vienspēļu turnīra kvalifikācijas pirmo kārtu, bet Jeļena Ostapenko sieviešu vienspēļu pamatturnīrā zaudēja Sofijai Keninai.

Pēc šī zaudējuma Sevastova WTA rangā neaizstāvēs 210 WTA ranga punktus, kas rangā liks zaudēt vairākas vietas.

Portāls "Delfi" piedāvāja mača teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu notikumu aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!