Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas šī brīža labākā tenisiste Anastasija Sevastova pirmdien, 24. februārī, Dohā piedzīvoja zaudējumu Kataras WTA turnīrā, pirmās kārtas mačā ar 4-6, 6-7 (3:7) piekāpjoties igaunietei Anetai Kontaveitai.

Sevastova tādējādi "pasniedza dāvanu" Kontaveitai - Igaunija šodien svin Valsts neatkarības 102. gadadienu.

Liepājniecei līdz ar šo neveiksmi šajā gadā joprojām nav izdevies tikt pie uzvaras WTA turnīru spēlēs. Viņa zaudējusi visos profesionālās tūres mačos, bet vienigo uzvaru svinējusi Federācijas kausa izcīņā duelī pret titulēto Serēnu Viljamsu.

Līdz ar šo zaudējumu Sevastova nedaudz atkāpsies WTA rangā, bet Latvijas pirmās raketes godā atgriezīsies Jeļena Ostapenko, kura Dohā svētdien pārvarēja pirmo kārtu.

Sevastova abos setos bija vadībā ar breiku, bet to nespēja nosargāt. Pirmajā setā Sevastova nenosargāja vadību 3-1, ātri zaudējot savu servi. Otro reizi pirmajā setā viņa serves geimu zaudēja desmitajā geimā, līdz ar to Sevastovai nebija iespēju atspēlēties.

Otrajā setā izskaņā Sevastova lauza pretinieces servi, panākot 6-5. Tomēr uzreiz pēc tam Sevastova zaudēja serves geimu, pēc tam piekāpjoties arī "tie break" izspēlē.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!