Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas labākā tenisiste Anastasija Sevastova ASV atklātā čempionāta otrajā kārtā ar rezultātu 3-6, 6-1, 6-3 pārspēja Polijas uzlecošo zvaigzni Igu Švjonteku.

Sevastova turnīrā izlikta ar 12. numuru, bet WTA pasaules rangā atrodas pozīciju augstāk. Viņas pretiniece Švjonteka šobrīd pasaules rangā ir rekordaugstā 49. vietā. Abām šī bija pirmā savstarpējā spēle.

Spēles iesākumā abas tenisistes spēja nosargāt savas serves, taču Švjonteka ar lieliskiem uzbrukumiem spēja lauzt Sevastovas servi un izvirzīties vadībā ar 5-2. Latvijas tenisiste nespēja atspēlēties un pirmo setu zaudēja ar 3-6. Otro setu Sevastova aizvadīja pārliecinoši, divreiz laužot pretinieces servi, uzvarot piecus geimus pēc kārtas un izlīdzinot mača rezultātu.

Trešajā setā Sevastova izvirzījās vadībā ar 3-1, bet Švjonteka saspringtā cīņā rezultātu izlīdzināja. Septītais geims bija ļoti sīvs, un Sevastova ar piekto piegājienu realizēja breikbumbu, kas ļāva atgūt vadību. Polietes pārliecība tika iedragāta, un Sevastova maču aizvadīja līdz uzvarai.

Par iekļūšanu trešajā kārtā Sevastova nopelnījusi 130 WTA ranga punktus.

"US Open" trešajā kārtā Sevastova tiksies ar horvātieti Petru Martiču (turnīra 22. numurs) vai rumānieti Anu Bogdanu (WTA ranga 152. vieta).

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu mača aprakstu.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!