Foto: F64
Latvijas sieviešu tenisa pirmo raketi Anastasija Sevastovu nedaudz pārsteiguši pretinieces Irinas Baras izpildītie saīsinātie sitieni, kuri bija viens no iemesliem, kāpēc pirmais sets padevies tik nervozs, pēc spēles preses konferencē teica sportiste.

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova (WTA 11.) piektdien Jūrmalas WTA "International" turnīra ceturtdaļfināla spēles pirmajā setā pamatīgi nocīnījās ar Irinu Baru (WTA. 213) no Rumānijas, drošāku pārsvaru gūstot vien otrajā setā un uzvarot ar 7-6 (7:3), 6-2.

"Manpurāt, viņa ļoti labi iesāka spēli. Maz kļūdījās, tāpat arī mani saīsinātie sitieni nestrādāja, bet viņa tos izpildīja pārsteidzoši labi" pēc izcīnītās uzvaras ceturtdaļfinālā teica Sevastova. "Bara spēlēja neērtu tenisu, tāpēc bija grūti iegūt vadību."

"Otrajā setā sāku spēlēt agresīvāk. Pirmais sets deva pārliecību, jo labi nospēlēju taibreiku. Zināju, ka otrais sets jāsāk agresīvāk, lai viņa nesajustu savu spēli," par spēles taktiku stāstīja tenisiste. "Līdz ar to sanāca pirmais breiks un vēlāk pie savas serves otrajā setā nospēlēju labāk."

Pirmā seta septītajā geimā pretiniece latvieti mēģināja nobreikot sešas reizes, tomēr neveiksmīgi. Sevastova neslēpa, ka tādos brīžos piezogas nervozitāte.

"Protams, biju nervoza, un to droši vien arī varēja redzēt. Viss sets bija nervozs, tomēr beigās sajutu savu spēli un nospēlēju precīzāk," teica latviete. "Pretiniece nedeva atrast ritmu, jo spēlēja ļoti dažādi – sita zemās bumbas, bet pēc tam augstās. Nav viegli. Tāpat negaidīju, ka viņas saīsinātais sitiens šodien būs tik labs. Vajadzēja laiku, lai pierastu, kā viņa spēlē."

Otrajā setā iegūtais pārsvars 4-0 tenisistei nav traucējis saglabāt koncentrāciju, jo pērnā gada pieredze vēl aizvien ir atmiņā. "Atceros, ka pagājušajā gadā es biju priekšā otrajā setā un zināju, ka viņa var mani nobreikot. To varēja redzēt arī pirmajā setā, tāpēc svarīgi bija spēlēt agresīvi, un darīt to līdz galam – tas arī izdevās," aizvadītās spēles nozīmīgākos brīžus raksturoja Sevastova.

Tāpat sportiste atklāja, ka šodien jutusies labi un ir gatava gaidāmajiem mačiem. "Jutos labāk nekā vakar. Traumas tiek kontrolētas, un es priecājos, ka tiku pusfinālā. Tagad tikai jāgatavojas nākamajai spēlei," kaujinieciski noskaņota bija tenisiste.

"Mājās spēlēt vienmēr ir patīkama sajūta, tāpēc kortā vēlos demonstrēt labāko sniegumu. Kādam tas izdodas, kādam nē – to mēs redzēsim nākamajā spēlē, taču pagaidām domāju, ka aizvadu labas spēles."

Sevastova arī uzteica turnīra organizatorus un enerģiju, kas valda sacensībās, piebilstot, ka skatītājiem vēl jāiepazīst šāda veida turnīri, tāpēc atbalsts noteikti palikšot lielāks. "Man prieks, ka skatītāji nāk, tomēr apzinos, ka nepieciešams ilgāks laiks, lai ierastos vairāk atbalstītāju," komplimentus Jūrmalas WTA "International" turnīra organizatoriem un apmeklētājiem veltīja pusfināliste.

"Jūtu skatītāju atbalstu. Nenoliedzami atbildības slogs ir lielāks, līdz ar to rodas neliela nervozitāte, bet fanu atbalsts īpaši svarīgs tieši saspringtākajos brīžos. Latvijā šāds turnīrs notiek pirmo reizi, tāpēc cilvēki vēl nāks," turpināja Sevastova, kas piebilda, ka ikvienai valstij ir liels gods uzņemt kādu no WTA līmeņa turnīriem.

"Arī Francijā un citur pasaulē tas būtu nozīmīgi. Cilvēki sāka arvien vairāk interesēties par tenisu, un tas ir ļoti svarīgi," piebilda spēlētāja. "Pagaidām man mājās izdodas lieliskas spēles un skaidrs, ka man patīk spēlēt Latvijā."

Tomēr tas, ka turnīrs tiek aizvadīts Latvijā, tenisistes gatavošanos spēlēm neietekmējot. "Neko īpašu savā rutīnā nemainu. Vienīgi jāpiedomā, cikos braukt uz maču, jo jābrauc no Rīgas. Taču nekas diži nemainās, visu ko daru šeit, daru arī citās sacensībās – turnīrs ir turnīrs," teica Sevastova.

Sevastova WTA rangā ieņem 11. vietu un šajā turnīrā izlikta ar pirmo numuru, kamēr Bara ir reitinga 213. pozīcijā.

Latvijas tenisiste par pusfināla sasniegšanu nopelnījusi 110 WTA ranga punktus, bet, uzvarot šajā turnīrā, viņa nonāks deviņu punktu attālumā no pirmā desmitnieka.

Pusfinālā viņa sestdien tiksies ar turnīra sesto numuru Anastasiju Potapovu no Krievijas, kura rangā atrodama 64. pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!