Foto: AFP/Scanpix

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova pirmdien publicētajā WTA pasaules rangā saglabājusi 31. vietu, bet Jeļena Ostapenko piedzīvojusi nelielu kritumu. Tikmēr ATP vīriešu tenisa pasaules rangā labākajam Latvijas tenisistam Ernestam Gulbim arī neliels kritums.

Sevastova pirms nedēļas publicētajā rangā piedzīvoja vienas vietas kritumu, un šonedēļ saglabā 31. vietu, lai gan nav uzvarējusi jau četros mačos pēc kārtas. Tāpat šobrīd neveiksmju sēriju piedzīvo Ostapenko, kas pasaules rangā gan zaudējusi tikai vienu pozīciju un ieņem 44. vietu. Vēl no Latvijas tenisistēm pasaules rangā Diāna Marcinkēviča ieņem 372. vietu, bet Laura Gulbe – 1148. vieta.

WTA ranga labākais sešinieks palicis nemainīgs arī šajā nedēļā – līdere ir Angelika Kerbere, kurai seko Serēna Viljamsa, Agņeška Radvanska, Simona Halepa, Karolīna Pliškova un Harvine Mugurusa.

Tikmēr ATP pasaules rangā Gulbis, kurš pirms mēneša zaudēja vietu labāko simtniekā, atrodas tuvu TOP 100 sarakstam – 106. vietā. ATP pasaules rangā no Latvijas tenisistiem 360. vietu ieņem Miķelis Lībietis, Mārtiņš Podžus ir 753. vietā, Krišjānis Stabiņš – 993. vietā, Artūrs Lazdiņš – 1337. vietā, Jānis Podžus – 1436. vietā, bet Rūdolfs Mednis – 1501. vietā.

ATP pasaules rangā līderu desmitniekā notikušas nelielas izmaiņas. Pirmais joprojām ir Novāks Džokovičs, bet viņam pietuvojies Endijs Marejs, kurš pagājušajā nedēļā uzvarēja Šanhajas "Masters" turnīrā. Pēc šīs uzvaras Marejs saasinājis cīņu par pasaules pirmās raketes godu, un Džokoviča neveiksmes gadījumā sezonas noslēguma turnīrā var apsteigt serbu pasaules rangā.

Trešo vietu pasaules rangā saglabā Stens Vavrinka, bet uz ceturto pakāpies Milošs Raoničs, apsteidzot Kei Nišikori un Rafaelu Nadalu. Gēls Monfiss pakāpies uz septīto vietu, apsteidzot leģendāro Rodžeru Federeru, bet labāko desmitnieku noslēdz Tomašs Berdihs un Dominiks Tīms.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!