Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas pirmā rakete sieviešu tenisā Anastasija Sevastova jaunākajā WTA rangā, kas publicēts pirmdien, saglabājusi 13.vietu, kamēr valsts otrais numurs Jeļena Ostapenko veikusi divu pozīciju kāpumu. ATP vīriešu tenisa rangā divu vietu kāpums arī Ernestam Gulbim.

Sevastova ranga 13.vietā atrodas jau kopš 7.aprīļa, bet būtisks kritums tuvākajā laikā nav gaidāms, jo šonedēļ gaidāmajā Romas WTA "Premier" sērijas turnīrā un Francijas atklātajā čempionātā viņai kopumā jāaizstāv 115 punkti.

Savukārt Ostapenko šonedēļ no 29.vietas pakāpusies uz 27. Tiesa, šonedēļ Romā viņai ir jāizstāv 190 ranga punkti, tāpēc to neiegūšanas gadījumā viņai atkal būs jāatstāj pasaules pirmais trīsdesmitnieks.

Sevastova Romas turnīra pirmajā kārtā tiksies ar šveicieti Belindu Benčiču, kura ir pasaules 15.numurs, kamēr Ostapenko būs jāmērojas spēkiem ar rumānieti Mihaelu Buzarnesku (WTA 29.).

Savukārt Latvijas trešā rakete Diāna Marcinkēviča jaunākajā WTA rangā atkāpusies par divām vietām un ieņem 266.pozīciju, bet 18 gadus vecā Daniela Vismane atkāpusies par 30 vietām un ir 649.pozīcijā.

Pasaules ranga pirmajā desmitniekā tikmēr notikušas vairākas izmaiņas.

Pēc uzvaras Austrālijas atklātajā čempionātā uz pirmo vietu pasaules rangā pacēlās Naomi Osaka, kura līdz ar to kļuvusi par vēsturē pirmo Japānas tenisisti ranga pirmajā vietā.

Savukārt otrā tagad ir rumāniete Simona Halepa, kurai seko vāciete Angelika Kerbere, abām veicot kāpumu par vienu pozīciju. Tikmēr uzreiz par trim vietām pacēlusies nīderlandiete Kiki Bertensa, kura tagad ir ceturtā. Savukārt no otrās uz piekto pozīciju atkritusi čehiete Petra Kvitova, bet sestā joprojām ir ukrainiete Jeļina Svitoļina. Piedzīvojot divu vietu kritumu, septītā šobrīd ir vēl viena Čehijas tenisiste Karolīna Plīškova, astotā joprojām ir amerikāniete Sloeina Stīvensa, bet pirmo desmitnieku noslēdz austrāliete Ešlija Bārtija un baltkrieviete Arina Sabaļenka.

Bertensa sestdien guva savu nozīmīgāko titulu, triumfējot Madrides WTA "Premier" turnīrā. Finālā viņa ar 6-4, 6-4 uzvarēja Halepa, kura neizmantoja izdevību atgriezties pasaules ranga pirmajā desmitniekā. Nīderlandiete sestdien guva savu devīto WTA titulu karjerā, turklāt tika arī pie 1,2 miljonu eiro naudas balvas.

Tikmēr dubultspēļu rangā Ostapenko pakāpusies par astoņām vietām un ir 41.pozīcijā, bet Sevastova arī šonedēļ ir 65.vietā, kamēr Marcinkēviča, atgūstot divas pozīcijas, ieņem 252.vietu, bet Vismanei ir 30 pozīciju kritums uz 621.vietu.

Latvijas pirmā rakete vīriešu tenisā Ernests Gulbis jaunākajā ATP rangā, kas publicēts pirmdien, pakāpies par divām vietām un ieņem 74.pozīciju.

Visu turnīru ietvaros Gulbim pašlaik iekrājusies jau desmit zaudējumu sērija. Iepriekšējā neveiksme viņam bija sestdien, kad latvietis Romas "Masters 1000" sērijas turnīra kvalifikācijas pirmajā kārtā ar 6-7 (6:8), 3-6 piekāpās amerikāņu tenisistam Railijam Opelkam.

Šī gada sākumā Gulbis aizkļuva līdz ceturtdaļfinālam Indijā notikušajās Punes "ATP World Tour 250" sērijas sacensībās, kas viņam no ranga pirmā simta beigām ļāva pakāpties uz 83.pozīciju, bet pēdējā laikā ar panākumiem viņš nav izcēlies.

Tikmēr Latvijas otrā rakete ir Mārtiņš Podžus saglabājis 653.pozīciju. Šobrīd latvieša kontā ir tikai viens punkts, tomēr tas viņam rangā ļaus atrasties vēl nepilnu gadu, jo to viņš ieguva martā.

Savukārt ranga pirmajā desmitniekā notikušas vairākas izmaiņas.

Pagājušā gada rudenī pēc divu gadu pārtraukuma planētas pirmās raketes godā atgriezās serbs Novaks Džokovičs, kurš turklāt pēc gūtās uzvaras Austrālijas atklātajā čempionātā ir vēl vairāk nostiprinājies līderpozīcijā. Otrais joprojām ir Serbijas pārstāvim finālā zaudējušais spānis Rafaels Nadals, kamēr trešais ir šveiciešu leģenda Rodžers Federers. Viņam tagad seko austrietis Dominiks Tīms un Vācijas tenisists Aleksandrs Zverevs, kuri apmainījušies pozīcijām, bet sestais ir japānis Kei Nišikori, kurš pakāpies par vienu vietu. Divu pozīciju kāpumu piedzīvojis talantīgais grieķis Stefans Cicips, kurš nu ir septītais, bet par divām pozīcijām atkāpies Kevins Andersons no Dienvidāfrikas Republikas. No astotās un devīto vietu atkritis argentīnietis Huans Martins del Potro, bet pirmo desmitnieku noslēdz Marins Čiličs, kurš ir atguvis vienu pozīciju.

Pasaules pirmā rakete Džokovičs svētdien uzvarēja Madrides ATP "Masters 1000" sērijas turnīrā. Finālā viņš ar 6-3, 6-4 pārspēja Cicipu, tiekot pie otrā ATP titula sezonā.

Gulbis pirms pāris nedēļām atgriezās dubultspēļu rangā, kur pašlaik atrodas 342.vietā, bet brāļi Jānis un Mārtiņš Podži ieņem attiecīgi 728. un 748.pozīciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!