Foto: EPA/Scanpix/LETA
Latvijas tenisa pirmā rakete Anastasija Sevastova otrdien Romas WTA "Premier" turnīra pirmajā kārtā aizvadīja ļoti pārliecinošu spēli, esot vadībā 6-2, 3-0, līdz liepājniece zaudēja spēles grožus un ar 6-2, 3-6, 2-6 piekāpās 22 gadus vecajai šveicietei Belindai Benčičai.

Spēles pirmajā setā Sevastova gandrīz vai spēlēja perfekti. Benčiča uzvarēja pirmo spēles geimu, taču tam sekoja Sevastovas izteikts pārsvars gan divās savās servēs, gan divu pretinieces serves geimu laikā. Saīsinātas bumbiņas, precīzi sitieni pa diagonāli un krietni precīzāka servēšana – rezultāts 4-1 par labu latvietei.

Seta noslēgumā 29 gadus vecā tenisiste varēja uzvarēt arī pie pretinieces serves, taču neizmantoja trīs setbumbas. Liekus kreņķus gan tas neradīja, 13. pozīcijā WTA rangā esošajai Sevastovai uzvarot pie savas serves un setu noslēdzot ar tikai trim nepiespiestām kļūdām.

Otrais sets tika sākts tādā pašā gultnē. Liepājniece divreiz lauza pretinieces servi un panāca 3-0.

Benčiča reaģēja, lūdzot sarunu ar savu tēvu Ivanu Benčiču, kurš trenē tenisisti. Pārtraukuma laikā tenisiste izplūda asarās un kritizēja tiesneses darbību, bet laukumā atgriezās kā pavisam cita spēlētāja.

Pēkšņi latviete nespēja izpildīt gandrīz nevienu precīzu sitienu, bet Benčičai padevās viss. Četrus geimus pēc kārtas Sevastova neguva vairāk par vienu punktu, un nonāca zaudētājos 3-4.

Nākamie divi geimi tika aizvadīti līdzīgākā cīņā, bet Sevastova pēc 40:40 savu servi nenosargāja, kā arī Benčiča izmantoja savu servi. Setā sāpīgs zaudējums 3-6 un nepieciešams bija trešais sets.

Par nožēlu Latvijas tenisa līdzjutējiem tajā liepājniece vairs diženu pretestību neizrādīja, vienubrīd pat zaudējot četrus geimus pēc kārtas, kurā netika gūts pat viens punkts.

Tādējādi liepājniece atzina WTA rangā 15. vietā esošās tenisistes pārsvaru un izstājās no Romas turnīra jau tā pirmajā kārtā.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi, kurā var iepazīties ar mača gaitas detalizētu aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!