Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova pēdējā brīdī uzzināja, ka viņai Adelaidas "WTA 500" sērijas turnīra astotdaļfināla mačā būs jātiekas nevis ar beļģieti Elisu Mertensu, bet kvalifikācijā zaudējušo ASV tenisisti Kristīnu Makheilu, tomēr tas liepājniecei nepatraucēja gūt uzvaru un sasniegt ceturtdaļfinālu.

WTA rangā 56. vietā esošās Sevastovas pretiniece Mertensa (WTA 17.) neilgi pirms spēles sākuma paziņoja, ka pleca traumas dēļ nevarēs piedalīties mačā, tādēļ turnīrā atgriezās laimīgā zaudētāja Makheila (WTA 85.), kura pirms tam nepārvarēja kvalifikāciju.

Sevastova astotdaļfināla mačā ar rezultātu 6-4, 6-1 bija pārāka pār Makheilu.

Sevastovai pirmā seta vidū izdevās divi lieliski geimi, vispirms Makheilu atstājot "sausā" serves geimā, bet tad laužot pretinieces servi, tomēr amerikāniete uzreiz atbildēja ar savu breiku, turklāt atstājot Sevatovu bez punktiem. Mirkli vēlāk Sevastova atspēlēja pretinieces breika iespēju, bet noslēgumā pati otro reizi lauza amerikānietes servi un uzvarēja pirmo setu.

Otrajā setā izšķirošs bija ceturtais geims, kurā Sevastovai bija sešas breika iespējas. Lai arī Makheila neatlaidīgi cīnījās, tomēr viņa nespēja nosargāt savu servi. Nākamajā geimā Sevastova nepieļāva, ka pretiniece realizē breika iespēju, bet tad pati ar vēl diviem uzvarētiem geimiem pēc kārtas izcīnīja uzvaru.

Ceturtdaļfinālā Sevastova tiksies ar Šveices spēlētāju Džilu Belenu Teihmani (WTA 61.), kura ar 3-6, 6-3, 6-2 pārspēja ķīnieti Cjanu Vanu (WTA 35.) .

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!