Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova svētdien izcīnīja panākumu arī Prāgas ITF 100 000 turnīra vienspēļu kvalifikācijas otrajā mačā, iekļūstot izšķirošajā kārtā.

Pašlaik WTA ranga 258.pozīcijā esošā Sevastova, kura kvalifikācijā izlikta ar astoto numuru, otrās kārtas mačā ar rezultātu 6-2, 2-6, 6-3 vairāk nekā divas stundas ilgā cīņā pieveica ranga 707.vietā esošo čehieti Jesiku Malečkovu.

Par otrās kārtas pārvarēšanu Sevastova nopelnījusi četrus WTA ranga punktus.

Kvalifikācijas izšķirošajā cīņā Sevastovu pirmdien sagaida duelis ar amerikānieti Čiči Šolu, kura izlikta ar ceturto numuru, bet WTA rangā ieņem 183.vietu.

Kā ziņots, pirmajā mačā Sevastova ar 7-6 (7:5), 6-1 pārspēja rangā 282.vietu ieņemošo kolumbieti Katalinu Kastano, tiekot pie savas pirmās uzvaras šogad.

Pirms šī turnīra Sevastova pēc ilgstošas elkoņa traumas ārstēšanas bija aizvadījusi divas cīņas, kurās abās piedzīvoja zaudējumus.

Zīmīgi, ka pirms nedēļas Kaņsirmeras ITF 100 000 turnīra vienspēļu kvalifikācijas sacensību pirmajā mačā Sevastova arī tikās tieši ar Kastano, ciešot neveiksmi ar 3-6, 1-6.

Gada sākumā Sevastova traumas dēļ nepiedalījās Austrālijas atklātajā čempionātā, kurā pērn aizkļuva līdz ceturtajai kārtai, tāpēc viņa zaudēja 280 ranga punktus, janvārī atstājot WTA saraksta pirmo simtnieku, bet pēc tam pakāpeniski pietuvojoties jau trešā simta beigām.

Tagad līdz pat augusta otrajai pusei Sevastovai jāaizstāv vien daži WTA punkti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!