Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas sieviešu tenisa otrā rakete Anastasija Sevastova otrdien sasniedza Ķīnā notiekošā Uhaņas WTA "Premier" sērijas turnīra dubultspēļu sacensību otro kārtu.

Pirmās kārtas mačā Sevastova pārī ar horvātieti Donnu Vekiču 2-6, 7-6 (7:4), 10:6 pieveica Kiki Bertensu no Nīderlandes un Jūliju Gērgesu no Vācijas.

Latvijas un Horvātijas pāris šajā mačā nebija tālu no zaudējuma, tomēr otrā seta 12. geimā pretinieces nespēja izservēt spēli, kas Sevastovai ar Vekiču pēcāk ļāva triumfēt taibreikā un vēlāk arī supertaibreikā.

Pirmās kārtas pārvarēšana Sevastovai devusi 105 WTA dubultspēļu ranga punktus.

Otrajā kārtā Sevastovai un Vekičai pretī stāsies ar trešo numuru izliktās Sanja Mirza no Indijas un ķīniete Šuai Pena, kurām pirmā kārta bija brīva.

No vienspēļu turnīra Uhaņā Sevastova izstājās jau pirmajā kārtā, svētdien ar 4-6, 2-6 zaudējot Jekaterinai Makarovai no Krievijas, nopelnīdama vienu WTA vienspēļu ranga punktu.

Otrdien šī turnīra vienspēļu sacensību otro kārtu pārvarēja Latvijas pirmā rakete Jeļena Ostapenko. Latvijas tenisistei pēc tam pārī ar rumānieti Soranu Kirstju bija paredzēta dubultspēle pret vācietēm Monu Bartleu un Karīnu Vitheftu, tomēr Ostapenko neesot jutusies labi, tāpēc sportistes savu dalību atsauca.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!