Foto: EPA/LETA
Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova slimības dēļ nespēlēs arī nākamajā nedēļā plānotajā Hobārtas WTA "International" sērijas turnīrā.

Kā Sevastova pavēstīja portālam "sportacentrs.com", viņai ir bronhīts, kas izpaužas kā paaugstināta temperatūra un klepus.

Šī iemesla dēļ tagad Sevastova ārstēsies un paralēli gatavosies Austrālijas atklātajam čempionātam, kas sāksies 17.janvārī un kurā Latvijas sportiste jau garantējusi vietu pamatturnīrā.

Pirmdien Sevastova atsauca dalību no Oklendas WTA "International" sērijas turnīra kā iemeslu minot krūškurvja infekciju.

Sevastovai, kura pirmdien publicētajā šī gada pirmajā WTA vienspēļu rangā ieņem 45.vietu, pirmajā kārtā būtu jātiekas ar Itālijas sportisti Rominu Oprandi, kura rangā patlaban atrodas 66.pozīcijā.

Sevastova šajā turnīrā būtu izlikta ar piekto numuru.

Līdz ar to Oprandi tagad pirmās kārtas mačā tikās ar spānieti Karlu Suaresu Navarro, kura turnīrā izlikta ar devīto numuru, piedzīvojot zaudējumu ar 3-6, 6-7 (6:8).

Savukārt Sevastovas vietu pamatturnīrā ieņēma kvalifikācijas "laimīgā zaudētāja" Alberta Brianti no Itālijas, kura jau pirmdien ar 2-6, 3-6 piekāpās ar pirmo numuru izliktajai krievietei Marijai Šarapovai.

Pagājušajā gadā Sevastova Oklendas turnīrā nespēja pārvarēt kvalifikācijas pirmo kārtu, līdz ar to šogad viņai būtu jāaizstāv viens WTA ranga punkts, ko varēja saņemt par dalību pamatturnīrā vien.

Savukārt otrajā nedēļā Sevastova pērn startēja Sidnejas WTA "Premier" turnīrā, kurā zaudēja kvalifikācijas otrajā kārtā, līdz ar to šogad viņa neaizstāvēs astoņus WTA ranga punktus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!