Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova trešdien Maiami 1000 punktu WTA tenisa turnīra pirmajā kārtā ar rezultātu 6-1, 3-6, 7-6 (7:3) pārspēja serbieti Olgu Daniloviču.

Sevastovai, kura šobrīd WTA rangā ierindojas 57. vietā, bija nepieciešamas divas stundas un 25 minūtes, lai pārspētu 160. pozīcijā atrodamo Daniloviču, kura Maiami turnīrā pārvarēja kvalifikāciju.

Pirmajā setā viss notika ātri un nesāpīgi, kad Sevastova trīs reizes lauza pretinieces servi un uzvarēja ar 6-1. Tomēr otrā seta ievadā liepājniece nonāca iedzinējos ar 0-3, taču nākamos divus geimus uzvarēja viņa. Daniloviča nepieļāva Sevastovas atspēlēšanos, mirkli vēlāk vēlreiz lauza viņas servi un panāca 5-2. Lai arī Latvijas tenisiste vienu breiku atspēlēja, tomēr ar to bija par maz.

Trešajā setā Sevastova atspēlējās no 2-5, kas vēlāk ļāva panākt taibreiku. Latvijas tenisistes pieredze ļāva spēlēt droši izšķirošajos brīžos un pārspēt 20 gadus veco serbieti.

Sevastova nopelnīja 35 WTA ranga punktus, bet otrajā kārtā spēkosies ar amerikānieti Koko Gofu, kura WTA rangā ir 36. vietā.

Jau vēstīts, ka otro kārtu Maiami turnīrā sasniedza arī Jelena Ostapenko.

Portāls "Delfi" piedāvāja mača teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu notikumu aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!