Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova sestdien Vimbldonas turnīra trešajā kārtā piekāpās Čehijas sportistei Barborai Krejčikovai.

Sevastova (WTA 56.) ar 6-7 (1:7), 6-3, 5-7 piekāpās Krejčikovai no Čehijas (WTA 17.), kurai piešķirts 14.numurs.

Ar uzvarētu geimu, servējot pretiniecei, spēli uzsāka Sevastova, izmantojot pirmo breikbumbu (1-0). Ceturtajā geimā tādā pašā veidā čehiete atspēlējās, uzvarot arī piekto geimu (3-2).

Pēc piektā geima Čehijas sportistei bija jāpieprasa medicīniskais pārtraukums, kura laikā viņai tika mērīts arī asinsspiediens un pieaicināts treneris.

Sesto geimu "sausā" uzvarēja Sevastova, bet pēc tam arī līdz tam spēlē garākajā septītajā geimā, pēc Sevastovas saīsinātā sitiena Krejčikovai nespējot pārsist bumbiņu pāri tīklam: 4-3 Latvijas sportistes labā.

Astotajā geimā liepājniece atspēlēja divas breikbumbas, izvirzoties vadībā ar 5-3, bet desmitajā geimā nespēja izservēt setu, Krejčikovai realizējot pirmo no divām pēc kārtas breikbumbām (5-5).

11.geimā Sevastovai bija četras breikbumbas, realizējot ceturto, Krejčikovai sitot bumbiņu tīklā. 12.geimā čehiete atspēlējās, otrās breikbumbas izspēlē Sevastovai raidot bumbiņu tīklā (6-6).

Taibreiks pagāja "vienos vārtos". Jau pirmajā izspēlē Krejčikova panāca minibreiku, nākamajā ar to pašu atbildēja Sevastova, taču vairāk punktus šajā setā viņai nebija lemts iegūt: 6-7 (1:7).

Otrā seta pirmajos piecos geimos bija tikai viena breikbumba otrajā geimā, Krejčikovai to atspēlējot un uzvarot geimu. Sestajā geimā Sevastovai ar otro breikbumbu tomēr izdevās gūt punktu un izvirzīties vadībā ar 4-2.

Devīto geimu liepājniece pabeidza ar izgājienu pie tīkla pēc pretinieces saīsinātā sitiena, Krejčikovai nākamajā sitienā bumbiņu raidot autā (6-3).

Arī trešajā setā, kurā servēt sāka Krejčikova, noritēja spēkos līdzvērtīgu pretinieču cīņa, abām tenisistēm uzvarot savas serves geimos. Garākais sanāca otrais geims, kurā Latvijas tenisiste atspēlēja vienu breikbumbu.

Nākamais breikpunkts bija vien 12.geimā, kad divas mačbumbas ieguva Francijas čempionāta uzvarētāja. Pirmo izdevās atvairīt, bet otrajā, kad čehiete pēc saīsinātā sitiena devās pie tīkla, Sevastova sita bumbiņu tīklā (5-7).

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!