Foto: AFP/Scanpix/LETA

Austrālijas atklātā čempionāta jeb "Australian Open" ceturto kārtu pirmdien, 21. janvārī, nepārvarēja Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova, kas spraigā cīņā ar 6-4, 3-6, 4-6 piekāpās pasaules ranga ceturtajai raketei Naomi Osakai.

Abas tenisistes līdz šim ne reizi nebija tikušas līdz "Australian Open" ceturtdaļfinālam, bet tagad to paveica Osaka. Par iekļūšanu "Australian Open" astotdaļfinālā Sevastova tikusi pie 240 ranga punktiem, kas viņai ļaus nostabilizēties ranga 12. vietā.

Pirmajā setā Sevastova drošāk darbojās kortā, trešajā geimā lauza pretinieces servi, kas nodrošināja arī uzvaru pirmajā setā ar 6-4. Otrā setā jau pretiniece sāka diktēt notikumus laukumā, Osaka uzspieda savu agresīvo spēles stilu, liekot Sevastovai daudz aizsargāties. Sestajā geimā Sevastova zaudēja savu servi, turpinājumā nespēja atgūties un zaudēja otro setu ar 3-6.

Izšķirošajā setā ritēja nervoza cīņa. Sevastova zaudēja seta pirmo serves geimu un ātri nonāca zaudētājos ar 1-3, bet sestajā geimā viņa izmantoja sesto breikbumbu un smagā cīņā cīņa rezultātu izlīdzināja. Oska gan uzreiz atguva breika pārsvaru, bet tad svarīgs izrādījās astotais geims. Servējot pretiniecei, Sevastova no 0:40, panāca 40:40. Tenisistes tad apmainījās vairākām lieliskām izspēlēm, bet japāniete izrādījās sekmīgāka, nosargājot savu serves geimu. Sevastova tad uzvarēja savu serves geimu, bet desmitajā geimā Osaka nedeva cerības liepājniecei saasināt cīņu mačā.

Stundu un 47 minūšu ilgajā spēlē Osaka izcīnīja trešo uzvaru pār Sevastovu piecos savstarpējos dueļos.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu mača aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!