Foto: AP/Scanpix

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova cīņā par iekļūšanu Taivānā notiekošā Gaosjunas WTA turnīra pusfinālā tiksies ar slaveno amerikānieti, septiņkārtējo "Grand Slam" turnīru uzvarētāju Venusu Viljamsu.

Vecākā no māsām Viljamsām ceturtdien Taivānas turnīra otrās kārtas spēlē ar 6-4, 6-2, pārspēja polieti Ursulu Radvaņsku, tādējādi iekļūstot ceturtdaļfinālā, kur pirms tam sev vietu jau bija nodrošinājusi Sevastova. Paredzams, ka Sevastovas un Viljamsas spēle notiks piektdien no rīta pēc Latvijas laika.

Sevastova šobrīd pasaules rangā ieņem 103. vietu, bet Venusa Viljamsa – 12. vietu. Līdz šim augstākā līmeņa turnīros tenisistes savā starpā nav tikušās. Pagājušajā gadā abas tenisistes kandidēja uz WTA balvu par atgriešanos profesionālajā tenisā, un šajā duelī amatpersonas priekšroku deva pieredzējušākajai Viljamsai.

Latvijas tenisiste Taivānas turnīra pirmajā kārtā ar 4-6, 7-6 (7:0), 7-6 (7:3) pārspēja Kristīnu Kučovu, ar kuru kopā turnīrā startēja dubultspēlēs un aizkļuva līdz ceturtdaļfināla, bet otrās kārtas cīņā ar 7-5, 2-6, 7-5 uzvarēja horvātieti Donu Vekiču.

Sevastova par turnīru Taivānā jau nopelnījusi 60 ieskaites punktus, kas ļaus viņai atgriezties pasaules ranga labāko simtniekā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!