Foto: AFP/Scanpix

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova jaunākajā WTA vienspēļu rangā, kas publicēts pirmdien, pakāpusies jau uz 240.vietu.

Sevastova šonedēļ piedzīvojusi kāpumu vēl par 34 vietām, kas viņai ļāvis pietuvoties pasaules labāko spēlētāju otrajam simtniekam. Aizvadītajā nedēļā Latvijas sportiste piedzīvoja neveiksmi Marseļas ITF 100 000 sērijas turnīra ceturtdaļfināla mačā, lai gan pamatturnīrā iekļuva vien pēc kvalifikācijas pārvarēšanas.

Kopš karjeras atsākšanas Sevastova sešos vienspēļu turnīros guvusi četrus titulus, bet reizi zaudējusi finālā, tiekot pie 34 panākumiem 37 mačos.

Tikmēr Latvijas talantīgā tenisiste Aļona Ostapenko jaunākajā WTA vienspēļu rangā saglabājusi 152.vietu, kas ir viņas karjeras rekords. Viņa šajā pozīcijā atrodas jau nepilnu mēnesi.

Vēl tikai svētdien Ostapenko nekvalificējās Nīderlandē notiekošā Hertogenbošas WTA "International" sērijas turnīra pamatsacensībām, ciešot neveiksmi izšķirošajā - trešajā - atlases kārtā.

Savukārt astoņas pozīcijas WTA rangā zaudējusi pēc operācijas atlabstošā Diāna Marcinkēviča - viņa šonedēļ atrodama 337.pozīcijā.

Tikmēr Latvijas labākā tenisista Ernesta Gulbja pusmāsa Laura Gulbe rangā atkāpusies par četrām vietām uz 954.pozīciju, bet uz 1118.vietu atkāpusies Anastasija Homutova.

Pirmo vietu pasaules rangā jau ilgstoši ieņem amerikāniete Serēna Viljamsa, kura ir gados vecākā ranga pirmā rakete tā vēsturē un sestdien uzvarēja Francijas atklātajā čempionātā, bet otrajā vietā tagad atrodas čehiete Petra Kvitova.

Trešo vietu saglabājusi rumāniete Simona Halepa, bet uz ceturto pozīciju no otrās noslīdējusi krieviete Marija Šarapova, kurai seko dāniete Karolīne Vozņacki. Sestā tikmēr ir serbiete Ana Ivanoviča, bet no 13.vietas uz septīto pakāpusies Francijas atklātā čempionāta fināliste čehiete Lūcija Šafāržova. Pirmo desmitnieku noslēdz krieviete Jekaterina Makarova, Karla Suaresa Navarro no Spānijas un vāciete Angelika Kerbere.

Kā zināms, par Francijas atklātā čempionāta uzvarētāju sestdien kļuva Viljamsa, kura, neskatoties uz veselības problēmām, finālā ar 6-3, 6-7 (2:7), 6-2 pieveica Šafāržovu.

Viljamsa Parīzes turnīrā uzvarējusi trešo reizi karjerā, jo iepriekš to bija paveikusi arī 2002. un 2013.gadā. Tāpat amerikāniete uzvarējusi jau trijos "Grand Slam" turnīros pēc kārtas, jo viņa bija labākā gan pērnā gada ASV atklātajā čempionātā, gan šī gada Austrālijas atklātajā čempionātā.

Dubultspēļu rangā Marcinkēviča zaudējusi divas vietas un ieņem 326.pozīciju, bet Ostapenko atkāpusies par vienu un nu atrodama 328.vietā. Līga Dekmeijere, kura pirms neilga laika atgriezās sacensību apritē, saglabājusi 403.pozīciju, bet Sevastova pakāpusies uz 707.vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!