Foto: AP/Scanpix/LETA
Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete Anastasija Sevastova Brisbenas WTA "Premier" turnīra pirmajā kārtā tiksies ar Austrālijas tenisisti Darju Gavrilovu, kamēr Aļona Ostapenko Šeņdžeņas WTA "International" sacensības sāks ar dueli pret kvalifikāciju pārvarējušu tenisisti, bet valsts vadošais vīru tenisists Ernests Gulbis Punes "ATP World Tour 250" sērijas turnīra pirmajā kārtā mēros spēkus ar portugāli Pedru Souzu.

Šī gada Latvijas labākā sportiste un planētas 11.rakete Sevastova šajā turnīrā izlikta ar astoto numuru. Tikmēr Gavrilova reitingā atrodama 35.pozīcijā.

Abām tenisistēm šī būs pirmā savstarpējā spēle karjerā.

Sevastova pērn izcīnīja uzvaru Bukarestes WTA "International", iegūstot savu karjeras trešo WTA titulu. Tāpat viņa sasniedza finālus Pekinas un Maljorkas turnīros, kuros gan cieta zaudējumus, kā arī pirmo reizi iekļuva "Grand Slam" turnīra pusfinālā, labāko četrinieku sasniedzot ASV atklātajā čempionātā. Veiksmīgā sezona viņai ļāva rangā pakāpties uz rekordaugsto 11.pozīciju.

Tikmēr Gavrilovai pēc veiksmīgā 2017.gada, kurā viņa izcīnīja savu pirmo un līdz šim vienīgo WTA titulu, šis gads bija ne pārāk sekmīgs, Austrālijas tenisistei sasniedzot divus WTA turnīru pusfinālus.

Sevastova 2017.gadā izcīnīja 43 uzvaras un cieta 21 zaudējumu, kamēr Gavrilova tika pie 27 panākumiem un piedzīvoja 25 neveiksmes.

Liepājniece pērn Brisbenā, šajā turnīrā spēlējot pirmo reizi, sasniedza pusfinālu, līdz ar to viņai būs jāaizstāv 185 WTA ranga punkti. Tikmēr Gavrilova Brisbenā spēlēs trešo reizi, bet iepriekšējās divas reizes nav tikusi tālāk par otro kārtu.

Otrajā kārtā šī mača uzvarētāja tiksies ar planētas septīto raketi Petru Kvitovu no Čehijas vai amerikānieti Danielu Kolinsu, kura rangā ieņem 36.vietu.

Turnīrs Brisbenā notiek uz cietā seguma, un ar pirmo numuru tajā izlikta ukrainiete Jeļina Svitoļina, kura reitingā atrodama ceturtajā vietā.

Tikmēr Ostapenko, kura rangā ieņem 22.vietu, turnīrā Šeņdžeņā izlikta ar ceturto numuru.

Ostapenko šajā gadā aizkļuva līdz Maiami WTA "Premier" turnīra finālam un Vimbldonas čempionāta pusfinālam, bet nespēja aizstāvēt pērn izcīnītos "French Open" un Seulas WTA "International" titulus. Gada pirmajos mēnešos viņa rangā sasniedza rekordaugsto piekto vietu, bet nestabilais sezonas turpinājums lika atkāpties rangā.

Ostapenko 2018.gadā izcīnīja 23 uzvaras un cieta 21 zaudējumu.

Pārvarot pirmo kārtu, Ostapenko otrajā kārtā tiksies ar čehieti Kristīnu Plīškovu (WTA 94.) vai rīkotāju speciālo ielūgumu saņēmušo ķīnieti Šuai Penu (WTA 125.).

Ostapenko pērn sezonu sāka tieši Šeņdžeņā un debiju šajā turnīrā beidza jau pirmajā kārtā, kurā atzina Kristīnas Plīškovas pārākumu.

Sacensības Šeņdžeņā notiek uz cietā seguma, un pirmo numuru tajās saņēmusi baltkrieviete Arina Sabaļenka, kura reitingā ieņem 13.vietu.

Tikmēr Gulbis sezonas augstāko punktu sasniedza otrajā pusē, kad jūlijā aizkļuva līdz Vimbldonas čempionāta astotdaļfinālam un oktobrī pēc kvalifikācijas pārvarēšanas aizcīnījās līdz Stokholmas "ATP World Tour 250" sērijas turnīra finālam, kurā gan cieta zaudējumu.

Veiksmīgais sniegums sezonas nogalē Gulbim ļāva pēc divu gadu pārtraukuma atgriezties ranga pirmajā simtniekā. Sezonas beigās atrašanās starp planētas simts labākajiem tenisistiem latvietim ļautu arī teju nodrošināt dalību nākamā gada Austrālijas atklātā čempionāta pamatsacensībās.

Gulbis rangā ieņem 96.vietu, kamēr Souza ir 104.pozīcijā. Abiem tenisistiem šī būs pirmā tikšanās karjerā.

Souza karjeras laikā nav izcēlies ar skaļiem panākumiem un ranga augstāko pozīciju sasniedza 2017.gadā, kad bija 102.vietā.

Gulbis 2018.gadā ATP līmenī izcīnīja deviņas uzvaras un cieta sešus zaudējumus, kamēr Souza uzvarēja trīs spēlēs un tikpat mačos cieta zaudējumus.

Šī mača uzvarētājs otrajā kārtā tiksies ar Dienvidkorejas tenisistu Hjonu Čunu, kurš rangā ieņem 25.vietu un turnīrā saņēmis otro numuru, kas pirmo kārtu dod brīvu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!