Foto: Publicitātes foto

Latvijas vadošās tenisistes Anastasija Sevastova un Jeļena Ostapenko saglabājušas savas pozīcijas pirmdien publicētajā Sieviešu tenisa asociācijas (WTA) rangā, savukārt Tenisa profesionāļu asociācijas (ATP) rangā Ernests Gulbis zaudēja vienu pozīciju.

Sevastova un Ostapenko aizvadītajā nedēļas nogalē pārstāvēja Latviju Federāciju kausa izcīņā, palīdzot izlasei kvalificēties pārspēlēs par vietu Pasaules pirmajā grupā. Par dalību Federāciju kausā tenisistes netiek pie WTA ranga punktiem, tāpēc rangā šonedēļ izmaiņu nav daudz.

Līdz ar to Sevastova saglabāja savu 12. pozīciju, bet Ostapenko ierindojas 22. vietā. Abas šonedēļ piedalīsies Dohas "Premier" sērijas turnīrā.

Savukārt Diāna Marcinkeviča ieņem 275. vietu, kas ir kāpums par četrām vietām, salīdzinot ar pagājušo nedēļu, bet Daniela Vismane saglabāja 645. vietu.

Vīriešu vienspēļu ATP rangā Gulbis zaudēja vienu pozīciju un šonedēļ ierindojas 84. vietā.

Svētdien Roterdamā viņš kā kvalifikācijas "laimīgais zaudētājs" iekļuva 500 punktu turnīra pamatsacensībās, kur otrdien aizvadīs pirmās kārtas spēli.

No latviešiem ATP rangā atrodams vēl tikai Mārtiņš Podžus, kurš dala 610. pozīciju.

WTA ranga augšdaļā nedēļas laikā izmaiņas nav notikušas. Līdere ir japāniete Naomi Osaka, kurai seko Petra Kvitova, Simona Halepa, Sloeina Stīvensa, Karolīna Plīškova un Angelika Kerbere. Tāpat kā sieviešu konkurencē, arī ATP pasaules rangā labāko sabiedrībā izmaiņas nav notikušas. Līderis ir Novāks Džokovičs, bet vēl labāko sešiniekā ir Rafaels Nadals, Aleksandrs Zverevs, Huans Martins del Potro, Kevins Andersons un Rodžers Federers.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!