Latvijas tenisistes setdien, 9. februārī, "Arēnā Rīga" ar divām uzvarām sāka Federāciju kausa izcīņas Pasaules otrās grupas cīņu pret Slovākijas komandu.

Dueļa pirmajā spēlē Jeļena Ostapenko smagā trīs setu cīņā ar 7-5, 6-7 (5:7), 6-1 pieveica Rebeku Šramkovu. Pēc tam otrajā mačā Anastasija Sevastova ar 6-4, 6-0 sagādāja zaudējumu Annai Karolīnai Šmiedlovai.

Ostapenko mačs izvērtās sarežģīts un samocīts. Pirmajā setā viņa nonāca zaudētājos ar 2-5, bet tik grūtā brīdī saņēmās, atspēlējās un tad arī uzvarēja setu, būdama pārāka piecos geimos pēc kārtas. Otrajā setā savukārt jau Ostapenko nenosargāja pārsvaru, pēc tam neizmantojot arī iespējas "tie break" izspēlē. Savukārt izšķirošajā setā vairāk spēka pietaupījusi bija Ostapenko, nedodot pretiniecei nekādas cerības uz izglābšanos.

Tikmēr daudz vieglāk sekmējās Sevastovai. Pēc daudziem breikiem pirmā seta vidū drošāk svarīgos brīžos izskaņā nospēlēja liepājniece, bet tad otrajā setā viņa jau dominēja kortā, uzvarot setu "sausā".

Svētdien šobrīd paredzēts, ka dienas pirmajā spēlē kortā dosies Sevastova un Viktorija Kužmova, tomēr slovākiete ir guvusi traumu un visticamāk, ka viņas vietā atkal spēlēs Rebeka Šramkova. Savukārt pēc tam paredzēts Ostapenko un Šmiedlovas duelis, taču iespējamas izmaiņas, ja Latvija nodrošinās uzvaru visā duelī jau pēc pirmās dienas spēles.

Portāls "Delfi" piedāvā spēles teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!