Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas tenisistes Anastasija Sevastova un Jeļena Ostapenko šonedēļ ASV sāks dalību prestižajā Indianvelsas turnīrā, kas ir "Premier Mandatory" kategorijas sacensības. Abas Latvijas tenisistes ir starp 32 izsētajām sportistēm, kas turnīru sāks ar otro kārtu.

Sevastova pasaules rangā ieņem 11. vietu un turnīrā izlikta ar šādu numuru. Otrajā kārtā liepājniece tiksies ar austrālieti Samantu Stosuru (WTA ranga 78. vieta) vai "wild card" ielūgumu saņēmušo amerikānieti Medisonu Brenglu (96. vieta). Sevastova uzvarējusi Brenglu vienīgajā savstarpējā spēlē (2008. gadā Itālijā), bet sešās cīņās ar Stosuru liepājniece guvusi četras uzvaras, turklāt trīs panākumi ir pēc kārtas.

Ostapenko sacensībās izlikta ar 22. numuru un arī pasaules rangā atrodas šajā pozīcijā. Viņa otrajā kārtā spēlēs pret ķīnieti Šuai Džanu (40. vieta) vai Viktoriju Kužmovu no Slovākijas (43. vieta). Ostapenko augstākā līmeņa mačos ar Kužmovu nav tikusies, bet Žangu uzvarējusi vienīgajā savstarpējā spēlē pērn Romā.

Pagājušajā gadā Indianvelsā sekmīgāk startēja Sevastova, sasniedzot astotdaļfinālu un tiekot pie 120 ranga ieskaites punktiem. Ostapenko tika līdz trešajai kārtai, iegūstot 65 punktus.

Indianvelsas ATP turnīrā vīriešu vienspēlēs startēs Ernests Gulbis, kurš savu pretinieku uzzinās otrdien. Gulbis pasaules rangā ieņem 79. vietu un sacensības sāks no pirmās kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!