Foto: DELFI

Latvijas tenisistes Anastasija Sevastova un Jeļena Ostapenko pirmdien publicētājā Sieviešu tenisa asociācijas (WTA) ranga sarakstā saglabājušas iepriekš ieņemtās pozīcijas.

Sevastova, kura savu iepriekšējo spēli aizvadīja 17. oktobrī, WTA rangā saglabājusi 27. pozīciju, bet Ostapenko pēc 20. oktobrī uzvarētā Luksemburgas turnīra joprojām ieņem 44. pozīciju.

Trešā labākā Latvijas tenisiste ir Diāna Marcinkeviča, kura ieņem 211. vietu, Daniela Vismane ierindojas 523. pozīcijā, Kamilla Bartone atrodama 900. pozīcijā, bet Margarita Ignatjeva un Darja Semanistaja atrodas ārpus pirmā tūkstoša, ierindojoties 1070. un 1273. pozīcijā.

Tenisa profesionāļu asociācijas (ATP) rangā Ernests Gulbis pakāpies par divām vietām un ierindojas 226. pozīcijā. Kāpums arī Mārtiņam Podžum, kurš tagad atrodams 422. vietā. Ārpus pirmā tūkstoša ir Jānis Podžus (1397.), Artūrs Lazdiņš (1523.) un Mārtiņs Rocēns (1549.).

Pēc WTA sezonas noslēguma turnīra ranga līderpozīcijā nostiprinājusies austrāliete Ešlija Bārtija, kurai seko čehiete Karolīna Plīškova un japāniete Naomi Osaka. Simona Halepa no Rumānijas pakāpās uz ceturto vietu, nobīdot kanādieti Bjanku Andresku pozīciju zemāk. Jeļina Svitoļina no Ukrainas pakāpās uz sesto vietu, apsteidzot čehieti Petru Kvitovu un šveicieti Belindu Benčiču, savukārt TOP 10 noslēgumā ierindojas Kiki Bertensa un Serēna Viljamsa.

Par ATP ranga līderi kļuvis spānis Rafaels Nadals, kurš aiz sevis atstāja serbu Novāku Džokoviču. Rodzērs Federers, Daniils Medvedevs un Dominiks Tīms saglabāja savas vietas Top 5, bet Stefans Cicips pakāpās uz sesto pozīciju. Nākamajās vietās ierindojas Aleksandrs Zverevs, Mateo Beretīni, Roberto Bautiska Aguts un Gaels Monfiss.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!