Foto: SIPA/Scanpix/LETA

Latvijas tenisistes Anastasija Sevastova un Jeļena Ostapenko pirmdien publicētajā sieviešu tenisa asociācijas (WTA) vienspēļu ranga sarakstā zaudējušas pa vienai pozīcijai.

Sevastova un Ostapenko aizvadītajā nedēļā piedalījās prestižajā Indianvelsas "Premier" sērijas turnīrā, kur abas apstājās trešajā kārtā. Ostapenko ar rezultātu 6-4, 3-6, 4-6 piekāpās Markētai Vondrušovai no Čehijas, bet Sevastova veselības problēmu dēļ nepabeidza cīņu pret igaunieti Aneti Kontaveitu.

Līdz ar to Sevastova WTA rangā noslīdēja no 11. uz 12. pozīciju, bet Ostapenko – no 22. un 23. vietu. Šonedēļ abas Latvijas tenisistes piedalīsies Maiami "Premier" sērijas turnīrā, kur abām pirmā kārta ir brīva.

Trešā Latvijas tenisiste Diāna Marcinkeviča ierindojas 268. pozīcijā, savukārt Daniela Vismane ieņem 649. pozīciju.

WTA ranga līderpozīcijā joprojām ir Naomi Osaka, bet uz otro pozīciju pakāpās Petra Kvitova, uz trešo pozīciju nobīdot Simonu Halepu. Angelika Kerbere veica četru pozīciju kāpumu un ierindojas ceturtajā vietā, Jeļina Svitoļina pēc vienas pozīcijas kāpuma ir piektajā vietā, bet Sloeina Stīvensa, Karolīna Plīškova un Kiki Bertensa noslīdēja uz attiecīgi sesto, septīto un astoto vietu. Labāko desmitnieku noslēdza Arina Sabaļenka un Serēna Viljamsa.

Tenisa profesionāļu asociācijas (ATP) rangā latvietis Ernests Gulbis pakāpies par vienu pozīciju un ierindojas 78. vietā. Gulbis aizvadītajās divās nedēļās piedzīvoja zaudējumus pirmajā kārtā Indianvelsas "Masters" un Fīniksas "Challenger" turnīros.

Otrs Latvijas tenisists ATP rangā Mārtiņš Podžus atrodas 613. pozīcijā.

ATP ranga TOP 3 izmaiņas nav notikušas – līderis ir Novāks Džokovičs, kuram seko Rafaels Nadals un Aleksandrs Zverevs. Dominiks Tīms pēc četru vietu kāpuma ir ceturtajā vietā, bet Rodžers Federers atkāpās par vienu pozīciju un noslēdz labāko piecinieku. Kei Nišikori ir sestajā vietā, Kevins Andersons ir septītais, bet Huans Martins del Potro, Džons Isners un Stefans Cicips noslēdz līderu desmitnieku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!