Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova un krieviete Anastasija Pavļučenkova izstājās no Uhaņas WTA turnīra pusfināla dubultspēlē, savukārt Igaunijas tenisiste Anete Kontaveita bez cīņas iekļuva finālā vienspēlēs, kad no mača atteicās viņas pusfināla pretiniece, mājiniece Vana Cjana.

Dubultspēļu pusfinālā Sevastova un Pavļučenkova jau pirmajā setā atteicās no tālākās spēles, līdz ar to finālā iekļuva viņu pretinieces, čehietes Andrea Sestīni-Hlavāčkova un Barbora Stricova. Latvijas-Krievijas pāris dalību no pusfināla atsauca Pavļučenkovas kājas savainojuma dēļ.

Vienspēļu pusfinālā Kontaveita uzvarēja pirmo setu ar 6-2 un otrajā bija vadībā ar 2-1, kad viņas pretiniece savainojuma dēļ nespēja turpināt maču. Līdz ar to 22 gadus vecā Kontaveita ir kļuvusi par pirmo Igaunijas tenisisti, kas spējuši iekļūt "Premier 5" turnīra finālā. Šā gada maijā Romā viņa pirmoreiz iekļuva "Premier 5" turnīra pusfinālā, bet tagad Ķīnā ir spērusi soli tālāk.

Igaunietes pretinieci finālā noskaidros baltkrievietes Arinas Soboļenko un austrālietes Ešlijas Bartī duelī.

Kā zināms, abas Latvijas tenisistes Jeļena Ostapenko un Anastasijs Sevastova no Uhaņas WTA vienspēļu turnīra izstājās jau pirmajā kārtā.

Vana Cjana būs potenciālā Ostapenko pretiniece nākamā turnīra, Pekinas WTA "Premier", otrajā kārtā, ja Latvijas tenisistei pirmajā kārtā izdosies pārspēt slovākieti Magdalēnu Ribārikovu. Cjana Pekinas turnīrā startēs ar īpašo organizatoru ielūgumu jeb "wild card".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!