Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova nolēmusi uz nenoteiktu laiku pārtraukt profesionālās sportistes karjeru, jo vēlas savest kārtībā savu veselību, viņa trešdien atklāja intervijā "Latvijas Televīzijas" raidījumā "Rīta Panorāma".

"Nav forši, ka laukumā nevari parādīt savu labāko spēli, jo visu laiku ir kaut kas, kas traucē. Nevēlos iet laukumā, kamēr nejūtos 100% pārliecināta par sevi," sacīja Sevastova. Viņa uzsvēra, ka veselības sakārtošana viņai šobrīd esot prioritāte.

Latvijas tenisiste piebilda, ka šādi viņa grib izvairīties no nopietnākām traumām. Tāpat viņa piebilda, ka šoreiz lēmums ir citādāks nekā 2013. gadā, kad viņa uz divām sezonām pārtrauca savu karjeru. Arī toreiz iemesls karjeras beigšanai bija traumas.

Sevastova nevēlējās ielaisties detaļās par saviem savainojumiem, taču viņa nenoklusēja ka jūt sāpes plecā. "Negribu par to daudz runāt, jo tas ir privāti. Ar plecu problēmas man bija pirms trim gadiem. Ir laiks kaut ko sakārtot, jo vienā spēlē plecs nesāp, bet otrā – jau sāp. To vajag sakārtot, un tam vajag laiku," viņa teica intervijā "Rīta Panorāmā.

Sevastova nezināja, cik ilgi nespēlēs, taču norādīja, ka viņai šobrīd nepieciešams ilgāk nespēlēt tenisu.

Šajā sezonā Sevastova nepārvarēja "Australian Open" turnīra pirmo kārtu, ar 4-6, 5-7 piekāpjoties polietei Magdai Linetei.

WTA rangā 31 gadu vecā liepājniece šobrīd noslīdējusi līdz 65. pozīcijai, bet karjeras rekords ir 11. vieta. Kopumā WTA tūrē savā karjerā viņa izcīnījusi 440 uzvaras un piedzīvojusi 264 zaudējumus, bet naudas balvās iekrājusi 8,2 miljonus dolāru. Viņas kontā ir četri izcīnīti vienspēļu tituli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!