Foto: Reuters/Scanpix
Latvijas vadošā tenisiste Anastasija Sevastova jaunākajā WTA rangu sarakstā ir pakāpusies par trim pozīcijām, bet Ernests Gulbis ATP rangā noslīdējis divas vietas zemāk.

Visas WTA rangā iekļautās Latvijas tenisistes ir uzlabojušas savu pozīciju - Sevastova pacēlusies no 80. uz 77.vietu, Diānai Marcinkēvičai kāpums par 27 pozīcijām uz 357.vietu, bet Līga Dekmeijere no 649.vietas pacēlusies uz 641.vietu. Savukārt Līna Lileikite no 985.pozīcijas nokļuvusi 979.vietā.

Kā ziņojām, izlaižot šonedēļ notiekošo Pekinas WTA "Premiere" tenisa turnīru, Sevastovai neizdosies saglabāt vietu TOP 100.

WRT ranga galvgalī minimālas izmaiņas - dāniete Karolīna Vozņacki saglabā pirmo, bet krieviete Marija Šarapova - otro vietu, savukārt uz trešo ir pacēlusies cita Krievijas tenisiste Vera Zvonarjova, uz ceturto nobīdot baltkrievieti Viktoriju Azarenko. Uz piekto vietu pacēlusies čehiete Petra Kvitova, sestajā atstājot ķīnieti Li Na.

ATP vīriešu rangā Ernests Gulbis ir zaudējis divas pozīcijas un atrodas 49.vietā, arī pārējie Latvijas tenisisti, izņemot Andi Jušku un Denisu Pavlovu, ir noslīdējuši zemāk tabulā. Visvairāk pozīciju - 27 - zaudējis Kārlis Lejnieks, kurš tagad atrodas 497.vietā, četras pozīcijas zemāk ir Adrians Žguns (804.vieta), deviņas vietas zaudējis Miķelis Lībietis (1488.vieta), desmit - Arturs Kazijevs (1805.vieta). Juška un Pavlovs, salīdzinot ar iepriekšējās nedēļas sarakstu, ir saglabājuši savu vietu - attiecīgi 528. un 544.pozīciju.

Saraksta galvgalī līdz pat 12.pozīcijai nekādu izmaiņu - pirmās raketes godu joprojām saglabā serbs Novāks Džokovičs, otrais ir spānis Rafaels Nadals, trešais - šveicietis Rodžers Federers.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!