Foto: AP/Scanpix

Latvijas vadošā tenisiste Anastasija Sevastova jaunākajā WTA rangā ir pakāpusies jau uz 23. vietu, kas ir jauns sportistes karjeras rekords.

Kā zināms, kāpums rangu sarakstā Sevastovai izdevies, pateicoties teicamajam startam Dubaijas "Premier" turnīrā, kurā liepājniece aizkļuva līdz pusfinālam. Iepriekšējās nedēļas rangā Sevastova bija 24. pozīcijā, bet marta pirmajā nedēļā turnīros nepiedalījās.

Savu situāciju WTA rangā uzlabojusi arī Jeļena Ostapenko, kura pēc Akapulko "International" tenisa turnīra pacēlusies no 71. uz 64. vietu. Meksikā Ostapenko apstājās ceturtdaļfinālā.

Diāna Marcinkēviča jaunākajā WTA rangā ir saglabājusi 300. vietu, bet Laura Gulbe pakāpusies par vienu pozīciju no 1135. uz 1134. vietu.

WTA ranga galvgalī šonedēļ bez izmaiņām - līdz pat Sevastovai visas tenisistes ir saglabājušas savas pozīcijas. Ranga līdere joprojām ir Serēna Viljamsa, kurai TOP 10 seko Angelīna Kerbere, Karolīna Plīškova, Simona Halepa, Dominika Cibulkova, Agneška Radvaņska, Harvinje Mugurusa, Svetlana Kuzņecova, Medisīna Kīza un Elina Svitolina.

Vīriešiem ATP reitingā Latvijas pirmās raketes godu joprojām saglabā Ernests Gulbis, kurš nemainīgi atrodas 169. pozīcijā. Arī Miķelis Lībietis ir saglabājis savu 427. vietu, toties kāpums par deviņām pozīcijām ir Mārtiņam Podžus (833. vieta). Vienu pozīciju zaudējis Krišjānis Stabiņš (946. vieta), divas - Rūdolfs Mednis (1546. vieta). Vienu pozīciju augstāk pacēlies Jānis Podžus (1617. vieta), par divām - Artūrs Lazdiņš (1642. vieta) un Rihards Emuliņš (1652. vieta).

Arī ATp ranga galvgalī bez izmaiņām - pasaules pirmās raketes godu joprojām saglabā Endijs Marejs, Novāks Džokovičs ir otrais, Stens Vavrinka - trešais. Vienīgās izmaiņas TOP 10 ir horvāta Marina Ciliča pacelšanās uz septīto vietu un francūža Žo Vilfrīda Tsongas noslēidēšana uz astoto pozīciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!