Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova ceturtdien Ķīnas pilsētā Džuhai notiekošā otrā līmeņa sezonas noslēguma turnīra "WTA Elite Trophy" pirmajā mačā ar rezultātu 6-0, 7-6 (12:10) pārspēja ķīnieti Šuai Džanu.

Sevastova Kamēlijas apakšgrupas spēles pirmo setu aizvadīja teju perfekti. Viņa trīs reizes lauza pretinieces servi, bet savos serves geimos zaudēja tikai vienu punktu. Tomēr šādi maču turpināt neizdevās un otrais sets ritēja saspringtāk. Sevastova ieguva breika pārsvaru, bet Džana uzreiz atbildēja ar breiku un rezultātu izlīdzināja. Latvijas tenisiste atkal uzvarēja pretinieces serves geimu un panāca rezultātu 4-2 un 5-3, tomēr izšķirošajā brīdī neizdevās uzvarēt serves geimu. Pie rezultāta 5-5 abas tenisistes vēlreiz apmainījās ar breikiem, un cīņa nonāca līdz taibreikam, kurā Sevastova atspēlēja sešas setbumbas. Noslēgumā viņai taibreikā ar otro piegājienu izdevās gūt uzvaru.

Šī abām tenisistēm bija ceturtā savstarpējā spēle, un Sevastova tagad izcīnījusi trīs uzvaras. WTA. Sevastova pasaules rangā ierindojas 11. vietā, bet Džana ir 36. vietā un šajā turnīrā piedalās ar īpašo ielūgumu.

Piektdien Sevastova spēkosies pret Spānijas tenisisti Garbīnji Mugurusu, kura trešdien ar 3-6, 6-3, 6-2 pārspēja Džanu. Sevastovas un Mugurusas mačā noskaidrosies, kura no Kamēlijas grupas iekļūs turnīra pusfinālā.

Mugurusa atrodama pasaules ranga 17. pozīcijā, un iepriekš divas reizes trīs mačos uzvarējusi Sevastovu.

Portāls "Delfi" piedāvāja šī mača teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu mača aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!