Foto: EPA/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova pēc savas karjeras veiksmīgākā "French Open" turnīra Sieviešu tenisa asociācijas (WTA) rangā saglabājusi 12. pozīciju, bet Jeļena Ostapenko pakāpās par divām pozīcijām.

Jau vēstīts, ka Sevastova "French Open" turnīrā sasniedza ceturto kārtu, kurā piekāpās čehietei Markretai Vondrušovai, kura vēlāk sasniedza finālu. Latvijas tenisistei karjeras labākais rezultāts "French Open" turnīrā neļāva uzlabot pozīciju rangā.

Savukārt 2017. gada "French Open" čempione Ostapenko otro gadu pēc kārtas no turnīra izstājās jau pirmajā kārtā, tomēr šoreiz viņa rangā pakāpās uz 37. vietu, kas ir kāpums par divām vietām.

Cita Latvijas tenisiste Diāna Marcinkeviča WTA rangā pakāpās par 40 vietām un šobrīd ieņem 228. vietu, savukārt Daniela Vismane "uzlidojusi" 148 vietas augstāk un ierindojas 498. pozīcijā.

Tenisa profesionāļu asociācijas (ATP) rangā Ernests Gulbis noslīdēja uz 90. pozīciju, kas ir kritums par 11 vietām. Viņš no "French Open" izstājās pirmajā kārtā. Cits latvietis Mārtiņš Podžus ierindojas 657. vietā.

WTA ranga līderpozīcijā joprojām atrodas japāniete Naomi Osaka, bet uz otro vietu pakāpusies šī gada "French Open" čempione Ešlija Bārtija, kurai tas ir kāpums par sešām vietām. Karolīna Plīškova ieņem trešo vietu, Kiki Bertensa saglabāja ceturto vietu, Petra Kvitova apsteidza Angeliku Kerberi, abām apmainoties ar piekto un sesto vietu. Septītā ir Jeļina Svitoļina, Simona Halepa izkrita no TOP 3 un ierindojas astotajā vietā, bet labāko desmitnieku noslēdz Sloeina Stīvensa un Arina Sabaļenka.

ATP rangā izmaiņas pirmajā astotniekā nav notikušas – līderis ir Novāks Džokovičs, otrais ir "French Open" čempions Rafaels Nadals, trešajā vietā ierindojas Rodžers Federers, bet aiz viņiem atrodami Dominiks Tīms, Aleksandrs Zverevs, Stefanoss Cicipass, Kei Nišikori un Kevins Andersons, bet TOP 10 ielauzušies arī krievs Karens Hačanovs un Fabio Fonjīni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!