Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova pirmdien publicētajā Sieviešu Tenisa asociācijas (WTA) rangā pakāpusies par vienu pozīciju un sasniegusi jaunu karjeras rekordu, ieņemot 11. vietu.

Lai arī aizvadītajā nedēļā Sevastova turnīros nepiedalījās, viņas kāpumu par vienu vietu veicināja Baltkrievijas tenisistes Arinas Sabaļenkas zaudētās četras pozīcijas. Jau vēstīts, ka Sevastova pēc Pekinas turnīra fināla sasniegšanas aizvadītajā nedēļā rangā pakāpās uz 12. vietu. Šonedēļ Sevastova aizvadīs Maskavas "Premier" sērijas turnīru, kur pirmajā kārtā spēkosies ar slovākieti Magdalēnu Ribārikovu.

Savukārt Jeļena Ostapenko WTA rangā saglabājusi 18. pozīciju. Aizvadītajā nedēļā Latvijas tenisiste Honkongas turnīrā izstājās pirmajā kārtā un, visticamāk, noslēdza šo sezonu.

No pārējām Latvijas tenisistēm Diāna Marcinkeviča ieņem 347. vietu, bet Daniela Vismane atrodama 569. pozīcijā. Vēl Alise Černecka pakāpusies uz 960. vietu.

WTA ranga līderpozīcijā līdere joprojām ir Simona Halepa, kurai seko Pekinas turnīra uzvarētāja Karolīna Vozņacki, bet trešajā vietā ir Angelika Kerbere. Naomi Osaka pakāpās uz ceturto vietu, Karolīna Plīškova apsteidza Eļinu Svitoļinu, bet septītajā vietā ir Petra Kvitova. TOP 10 atrodas arī Sloeina Stīvensa, Jūlija Gērgesa un Kiki Bertensa.

Tenisa profesionāļu asociācijas (ATP) rangā Ernests Gulbis zaudējis divas vietas un ierindojas 145. pozīcijā, un kritumu piedzīvoja arī Mārtiņš Podžus, kurš zaudēja deviņas vietas un ieņem 443. pozīciju. Ārpus pirmā tūkstoša atrodami Roberts Grīnvalds (1378.), Artūrs Lazdiņs (1465.), Jānis Podžus un Krišjānis Stabiņš (1724.) un Mārtiņš Rocēns (1994.)

Līderpozīciju saglabājis Rafaels Nadals, bet otrajā pozīcijā pēc triumfa Šanhajas "Masters" turnīrā izvirzījies Novāks Džokovičs, kurš apsteidza Rodžeru Federeru. Aiz viņiem ierindojas Huans Martins del Potro, Aleksandrs Zverevs, Marins Čiličs un Dominiks Tīms. Kevins Andersons ieņem astoto vietu, aiz viņa atrodams Grigors Dimitrovs, bet TOP 10 noslēdz Džons Isners.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!