Foto: EPA/LETA
Kopenhāgenas WTA sērijas turnīra pirmo kārtu otrdien nepārvarēja Anastasija Sevastova, kura ar 7-6 (7:5), 6-7 (4:7), 0-6 piekāpās rumānietei Simonai Halepai.

Latvijas tenisiste piedzīvoja zaudējumu jau piektajā vienspēļu mačā pēc kārtas. Viņa nav spējusi izcīnīt uzvaras kopš marta sākumā notikušā Indianvelsas WTA "Premier" turnīra, bet nākamajos četros nav pārvarējusi pirmo kārtu.

Jau otrajā geimā Halepa lauza Sevastovas servi, panākot 2-0, bet trešajā geimā Latvijas tenisiste spēja atspēlēties. Pēc tam Sevastova uzvarēja vēl divās izspēlēs pēc kārtas, iegūstot jau vadību. Tomēr uz šo Latvijas tenisistes izrāvienu ar trijiem pēc kārtas uzvarētiem geimiem atbildēja Halepa, panākot 3-5. Devītajā geimā Sevastova ar ceturto breikbumbu spēja uzvarēt, atkal pietuvojoties pretiniecei līdz minimumam, bet brīdi vēlāk arī panāca izlīdzinājumu 5-5.

Nākamajos divos geimos uzvarēja servētājas, tāpēc seta uzvarētāja bija jānoskaidro taibreikā. Tajā pirmajās četrās izspēlēs uzvarēja serves uzņēmējas (2:2). Pirmā tenisiste, kura ieguva divu punktu pārsvaru, bija Sevastova (5:3), tomēr Halepa ātri vien panāca izlīdzinājumu (5:5). Sevastova gan pirmā spēja iegūt setbumbu un ar pirmo no tām arī pēc 58 minūšu cīņas noslēdza setu savā labā - 7:6 (7:5).

Otro setu Sevastova sāka daudz sekmīgāk, ātri vien izvirzoties vadībā ar rezultātu 4-1, bet arī Halepa vienu reizi lauza Latvijas tenisistes servi, panākot izlīdzinājumu 4-4. Brīdi vēlāk pie rezultāta 5-5 spēle uz kādu laiku tika pārtraukta, jo spēļu arēnā nostrādāja ugunsgrēka trauksmes signalizācija. Pēc atgriešanās kortā katra tenisiste uzvarēja vēl pa vienai izspēlei pie savas serves, un cīņa atkal nonāca līdz taibreikam.

Šoreiz papildgeimu sekmīgāk sāka Halepa, panākot 3:1 un 5:2. Sevastova vēl spēja pietuvoties līdz 4:5, tomēr piedzīvoja zaudējumu otrajā setā ar rezultātu 4:7.

Trešajā setā Sevastova vairs cienīgu pretestību rumānietei nespēja izrādīt - viņa uzvarēja tikai 11 izspēlēs, ciešot smagu zaudējumu ar rezultātu 0-6.

Par zaudējumu Sevastova saņēma vienu WTA ranga punktu.

WTA pasaules rangā Sevastova atrodas 54.vietā un turnīrā ir izlikta ar sesto numuru, bet Halepa WTA rangā ieņem 60.vietu.

Abas tenisistes līdz šim savā starpā nebija tikušas divas reizes. 2009.gada Lapalmas ITF sērijas turnīrā Sevastova uzvarēja ar 6-2, 7-6 (7:4), bet pērn Badgašteinas WTA sērijas turnīrā otrajā kārtā Halepa izstājās brīdī, kad Sevastova bija vadībā ar 5-7, 6-1, 5-0.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!