Foto: Imago Sport/Scanpix/LETA

Latvijas dāmu tenisa otrā rakete Anastasija Sevastova svētdien cieta zaudējumu Maljorkas WTA "International" sērijas turnīra finālspēlē, nenosargājot pērn izcīnīto titulu.

Sevastova, kura WTA rangā ir 20.pozīcijā, ar rezultātu 4-6, 5-7 zaudēja Vācijas tenisistei Tatjanai Marijai, kura rangā atrodama 79.vietā.

Par fināla sasniegšanu Sevastova, kura turnīrā izlikta ar trešo numuru, nopelnīja 180 WTA ranga punktus, kas viņai gan negarantē palikšanu ranga labāko divdesmitniekā.

Sevastova šī turnīra finālā spēlēja trešo gadu pēc kārtas, pirmajā reizē zaudējot, bet pērn tiekot pie panākuma, izcīnot savu otro WTA turnīru uzvarētājas titulu karjerā.

Marijai šis ir pirmais WTA tituls karjerā.

Sevastova jau otrajā geimā pie savas serves nonāca iedzinējos ar 0:40, tomēr atspēlēja trīs breikbumbas un saglabāja līdzsvaru spēlē. Seta turpinājumā viņa pati neizmantoja piecas breikbumbas, bet desmitajā geimā zaudēja savu servi un piekāpās setā ar 4-6.

Uz daudz labākas nots liepājniece iesāka otro setu, divreiz nobreikojot pretinieci un ceturtajā geimā panākot jau 4-0. Tiesa, pēc tam sekoja smaga neveiksmju josla, kurā Sevastova zaudēja piecus geimus pēc kārtas.

Desmitajā geimā pie savas serves Sevastova nonāca iedzinējos ar 15:40, tomēr saņēmās un atspēlēja divas mačbumbas, panākdama neizšķirtu 5-5. Tomēr pie savas nākamās serves viņa atzina pretinieces pārākumu, setā piekāpdamās ar 5-7 un neaizstāvot pērn izcīnīto titulu.

Jau ziņots, ka Sevastova pirmās kārtas cīņā otrdien ar rezultātu 6-3, 6-3 uzvarēja ranga 58.vietā esošo Krievijas tenisisti Svetlanu Kuzņecovu. Zīmīgi, ka Latvijas tenisiste krievieti pieveica pirmo reizi četros savstarpējos mačos.

Savukārt otrās kārtas cīņā Sevastova pēc smaga sākumā, ar 1-6, 6-3, 6-1 uzveica ranga 140.raketi Antoniju Lotneri no Vācijas, bet ceturtdaļfinālā Latvijas sportiste ar rezultātu 3-6, 6-3, 6-1 pārspēja Austrāliju pārstāvošo horvātieti Ajlu Tomljanoviču, kura profesionālajā rangā ieņem 72.pozīciju.

Tikmēr sestdien pusfinālā Sevastova ar 7-6 (7:1), 6-1 uzveica titulēto austrālieti Samantu Stosuru, kura šobrīd rangā gan ir vien 98.vietā.

Tikmēr Tatjana Marija, kura rangā ir 79.vietā, ceļā uz šī turnīra finālu pieveica Aneti Kontaveitu no Igaunijas (27.vieta rangā), vācieti Karīnu Vithoftu (81.), čehieti Lūsiju Šafāržovu (53.) un amerikānieti Sofiju Keninu (91.).

Sevastova un Marija savā starpā tikās arī 2015.gadā, kad Marseļas ITF turnīra pirmajā kārtā ar 7-6 (7:0), 6-1 uzvarēja Latvijas tenisiste.

Šo sezonu Marija sāka ar deviņiem zaudējumiem pēc kārtas, bet līdz Maljorkas turnīram bija izcīnījusi vien divas uzvaras 16 mačos, līdz ar to Maljorkā viņa aizvada savu sezonas labāko turnīru.

Pasaules rangā viņa rekordu sasniedza pērn novembrī, kad rangā bija 46.vietā.

Pērn Sevastova kļuva par Maljorkas turnīra čempioni, finālā ar 6-4, 3-6, 6-3 uzvarot vācieti Jūliju Gērgesu un iegūstot savu otro WTA titulu karjerā. Jāpiebilst, ka Maljorkas turnīra finālu Latvijas tenisiste sasniegusi divus gadus pēc kārtas.

Savas karjeras pirmo titulu Sevastova guva vēl pirms pārus gadu pauzes no profesionālā tenisa, kad 2010.gadā viņa bija labākā Portugāles pilsētā Ešturīlā notikušajās sacensībās.

Sevastovai šis bija pirmais turnīrs kopš maija beigām, kad viņa Francijas atklātā čempionāta pirmajā kārtā ar 6-4, 1-6, 3-6 zaudēja Marianai Dukē-Marinjo no Kolumbijas. Latvijas tenisiste aprīlī sasniedza Čārsltonas WTA "Premier" turnīra pusfinālu, tomēr kopš tā laika ar skaļiem panākumiem nav izcēlusies.

Vēl Sevastova šosezon sasniedza pusfinālu gada pirmajā turnīrā Brisbenā.

Pērn par uzvaru Maljorkas turnīrā Sevastova saņēma 280 WTA ranga punktus, kuru neaizstāvēšanas gadījumā viņa izkritīs no pasaules ranga labāko divdesmitnieka.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!